В село Градина оформиха камерна зала

Изображение 1 от 3

    1600 от събраните 1617 лв., читалището в село Градина оползотвори за смяна на дограмата на два прозореца и поставяне на преградна стена и врата, за да се оформи камерна зала в сградата на чиалището.

    Преди около месец местните училище, детска градина, танцов клуб и читалище „Селска пробуда“ си подадоха ръце и организираха благотворителна кампания, за да може най-голямото село на територията на общината най-после да се сдобие със сцена на закрито. Събраните средства бяха около 1/10 от необходимите, за да бъде извършен ремонт в цялостния му вид, но ентусиастите не се отчаяха и започнаха поетапно да преследват целта си.

    Сега вече има оформена зала, която ще може да бъде отоплявана през зимата.

    Кампанията продължава и всеки, който желае може да ги подкрепи.

    Предстои да бъде направена сцена, помещението да бъде освежено, нужни са столове, осветление и други неща.

    Едновременно с това селото се готви и за големия традиционен събор. Тази година той ще се проведе на 13 юли, посветен на Св.св. Кирик и Юлита. В програмата ще вземат участие самодейци от района и Пилашевския народен оркестър. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пи
      питагор
      0 -2
      06:48, 10 юли 2019
      ява ду къде стигна градинченския напън за сцена. Събраха малко кинти и веднага ги похарчиха за глупости. А колко просту и лесну беше сички куиту мичтаят за сцена да идат на къра да си направят една голяма кооперативна уранжерия да фърлят дуброволен труд след тива да уберат плудовете на труда си да идат на борсата да земат кинтяту и сичку щеше да е ок.Аку и стигъше акъла за някулку добри сезона можеха да си направят и малък селски театър от но край марица а сига жъ уят в коридор и то за 1600 кинта майко майко на къде утива то свят
    • 2
      11
      111
      2 0
      11:56, 10 юли 2019
      По-тъп и глупав коментар не съм чел!!! Подиграваш се с труда на децата!!! Защо не вземеш да се хвърлиш в Марица, но с един по- голям камък на врата.
    • 3
      Пи
      Питагор
      0 0
      12:10, 10 юли 2019
      Ъм да са фърля ва и како жъ прумени тува укаяното градинско ежедневие без сцена и дету упукаха бърже бърже готовите пари. Нищу няма да се прумени димек ти искаш нещу апропо жуотя ми за нищо значи си пълен серсемин
    Последни новини