Арестуваният полицай продавал амфетамин и екстази, намерили и тефтерчето с клиентите му

    Служител на столичното Четвърто РУ е задържан в района на кв. Лагера в момент на осъществена сделка за 50 таблетки дрога. Операцията е осъществена след  като в началото на юни образувано досъдебно производство и са извършени първоначални действия по разследване на получен сигнал от колеги на задържания.

    Според събраните до момента данни, това е трета поред  сделка, осъществявана от служителя.  Различното при последния е, че за разлика от предишните два случая, в които  задържаният лично е давал наркотичното вещество, в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата  получаването й, обясни градският прокурор Емилия Русинова. При претърсванията в жилището, в което полицаят живеел под наем, в абсорбатор са открити и иззети още 200 таблетки от въпросните наркотични вещества – амфетамин и екстази.  Намерени са още тефтер, на който задържаният е записвал имена на клиенти и дати  на продажбите, както и парични средства, получени от предишни продажби.

    Случаят доказва, че автоимунните системи в  МВР работят, заяви категорично  заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев . По думите му, по конкретния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е много добра комуникация между съответните полицейски управления, СДВР и дирекция „Вътрешна сигурност“, които са предприели единствените законни мерки.

    Задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г. ,  а година по-късно постъпва в  "Охранителна полиция" на Четвърто РУ. До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

    Софийска градска прокуратура е повдигнала на задържания обвинение за разпространение на наркотични вещества и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Предстои искане до съда за налагане на постоянната му мярка за задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.  

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини