10 °C

Единайсто издание на Празника на изкуствата „Денят на Нели“

За единайсти път в СУ “Йордан Йовков“ посрещнаха гостите си на най-уникалния празник, посветенна Нели Черкезова, възпитаничката на училището, която завинаги остана на 22 години, но ни завеща неутолимия си стремеж към красота, пресъздавайки го в произведенията си.

Още на миналогодишното издание бе обявена темата „Е, аз ти споделих, почни и ти, разкажи за своите илюзии, мечти”. Вразличните конкурси– литературен, за рисунки и за фотографии можеха да участват всички ученици от първи до дванайсти клас, а също и учителите от училището.При журитата по всички раздели постъпиха 42 рисунки, 35 литературни творбите и 15 фотографии, които те много отговорно класираха. 

След като благодари и поздрави всички, направили този уникален празник възможен, тази година доктор Черкезов предостави връчването на наградите на своя син  Димитър Черкезов, който работи в столичната болница „Токуда” и специално дойде, за да участва в празника. Черкезов младши и директорът на училището  Недялка Кюпрюджиева връчиха на всички отличени специално подготвените от семейството подаръци и грамотите, подготвени от училището.

В категорията стихотворение във възрастова група от 1- 4 клас първа се класира Есил Касаб /4 а клас/, а второ и трето място спечелиха Емре Ахмед /2 в кл./ и Даная Крумова /4 б кл./. При 5-12 клас бяха отличени Александър Гинчев /11 б кл./, Илайда Айтан /8 а кл./, Любомира Соколова /6 а кл./,а поощрителната награда получи Веселина Ангелова /8 кл. СОУ „П.Р.Славейков”/.

В категорията приказка на първото място зае Харика Рамадан /7 б кл/, второто Анделина Дюлгерова /4 б.кл./и третото -  Даниела Ангелова /8 б кл./.

В категорията  разказ първото, второто и третото място спечелиха съответно Назлъ Мурад /6 в кл./, Еда Мехмедали/ 6 в кл./, Никол Василева /6 а кл./, а поощрителната награда получи Даниел Тихов от 2 в клас.

В категорията есе нямаще възрастови групи, а наградите  грабнаха Бурчин Кезим /5 а кл./, Синем Али /8 а кл./, Стефания Стефанова /5 а кл./, а журито поощри Гюлсюн Касим от 5 а клас.

В категорията  рисунка възрастовите групи бяха три. В първата възрастова група от 1-4 клас наградените са: Мелис Вели /4 а кл./, Сирма Камарева /2 а кл./ Ниса Зенгин /1 в кл./. Във втора възрастова групата, 5-7 клас бяха отличени: Мелин Вели /7 б кл./, Павел Панайотов /5 б кл./, Харика Ибрямова /7 б. кл./, а в третата - /8-12 клас/  Мелек Хасан /8 а кл./, Елис Кезим /8 а кл./, Дефие Сабриева /8 а кл./.

В категорията фотография наградените бяха от две възрастови групи 5-8 клас и 9-12 клас. И първата  бяха класирани:  Бурчин Кезим /5 а кл./, Джихан Азис /8 б кл./ и Керем Сафет /8 б кл./. Поощрениеполучи Александър Делчев /8 б кл./. Във втората - класирани бяха Ангел Атанасов 11 б клас на първо и на второ - Християна Чакърова от 9 а клас.

Учителките Минка Симитчиева и Людмила Желева също бяха наградени в категорията стихотворение.

Голямата награда, този път специално изработена керамична пиета с образа на младо момиче, получи Александър Гинчев от 11 б клас, който няколко поредни години печели първото място в раздел поезия.

В празника на изкуствата „Денят на Нели” участваха и ученици, и учители. Директорът на училището Недялка Кюпрюджиева пък призова йовковци да се проявят и в следващото издание на празника, като се вдъхновят от новото мото на конкурса, отново почерпено от творчеството на Нели Черкезова – „Душата отива там, където й харесва”. Доктор Черкезов, подари на училището оригинален часовник и пожела той все така да отброява най- заслужаващото и имащо смисъл време, посветено на творчеството, красотата и добротата.

От името на областния управител Никола Чанев поздравление и букети поднесе Вилдан Сефер.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019
Последни новини