Надпревара за ремонт на моста на село Лисиците след репортаж на бТВ

ДПС и младежката организация на ГЕРБ в състезание за реновирането на съоръжението.

Най-дългият въжен мост на Балканите-този на село Лисиците-се боядисва и ремонтира от Община Кърджали след репортаж на бТВ. От ДПС твърдят, че са имали намерение да оправят моста преди седмици, а младежката организация на ГЕРБ бе изпратена от премиера да реновира съоръжението. Вместо това обаче, те публикуваха позиция, в която се казва,че едва ли ремонтът на ДПС ще е ефективен.

След всички закачки най-доволни са жителите на селото, които се оплакваха от прогнилите дъски и небоядисвания вече 19 години парапет.

Мостът е единствената им връзка със света, защото черният път е неудобен, а с лодки превозват хора само при спешни случаи, ако е нужна линейка, защото тя няма как да стигне до селото.

  Кметът на Кърджали Хасан Азис увери, че ремонтът е качествен и вече ще има човек, който да поддържа съоръжението постоянно. Той не изключи възможността да има отново повредени дъски след седмица, защото по моста преминават тежки животни, но бе категоричен, че ще бъдат оправени.

 Хората от селото помолиха да има и нормален път. Правили са подписка, но така и не се е случило нищо, а сега се надяват отново да последва реакция и да има нормален път, по който да може да дойде поне линейка.

  Мостът е построен през 1974 г. До преди това хората са преминавали през язовир Студен кладенец само с лодки. Хората от село Лисиците не са много-около 20-ина. Казват, че едва ли след тях някой ще поиска да живее в откъснатото село.

бТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Миро
    3 0
    08:42, 16 юни 2019
    Хората от селото пущат мрежи в язовира и продават риба,нищо не заслужават!
Последни новини