136 деца танцуваха и пяха на IX-я празник на хорото

Изображение 1 от 6

    Девети Фолклорен празник „Хайде на хорото“ се състоя при пълен салон, въпреки лошото време.

    Със съдействието на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий-1894“ – гр. Първомай Празникът на хорото тази година имаше предоставена сцена и озвучаване на закрито, което позволи на 136 деца да покажат своите умения да танцуват и пеят.

    Общинска администрация осигури почерпката и водата за участниците, а благодарение на спонсорите ББП, Витал и ФК " Тракийка“ победителите в надиграването имаха парични награди.

    Първо място и диплом за отлична представяне журито присъди на Представителен ансамбъл „Хасково“.

    Две втори места с дипломи за най-добро представяне получиха детско юношески танцов състав „Детелинка“ при НЧ „Съзнание-1914 г." – с. Първенец с ръководители Надежда Стефанова и Деян Динков и Детски танцов състав „Седенчица – Лаута“ от гр. Пловдив с ръководители Рени Вълчева и Любен Йончев.

    Третото място заеха младите таланти от детско юношески танцов състав „Небесен огън“ към център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ с ръководител Гергана Петрова.

    Поощрителни награди с дипломи за успешно представяне и торти от ЕТ „Таня Андреева“ получиха и децата от група за народни танци „Българче“ с ръководител Венче Колева, както и техните съученици от групата по народно пеене с ръководител Невена Чалъкова. Народната певица Илка Александрова като член на журито отличи няколко от музикалните изпълнения на децата и ги насърчи да изпълняват не само македонски и родопски, но и тракийски песни.

    Дипломи и торти получиха малките артистични изпълнители на „Райна Попгеоргиева“ от представителен ансамбъл „Хасково“, както и възпитаничка на фолклорната певица Севджан Рамадан, младата Михаела Илиева.

    Въпреки неуредиците причинени от лошото време, децата се забавляваха с изпълнението на водещите от театрална школа „Клуб на радостта“, които накрая представиха две сценки за Хитър Петър.

    Сцената се оказа малка за новосформирания фолклорен клуб „Тракийка“ с ръководител младия хореограф Момчил Тончев. Тридесет участници неуморно танцуваха два танца един след друг и веднага след това поведоха и традиционното за празника „Първомайско хоро“ на Стефан Филипов, с което фолклорният празник „Хайде на хорото“ завърши.

    Имаше грамоти за участие на всички състави подписани лично от кмета на град Първомай Ангел Папазов.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини