Кубрат Пулев: Спестихме доста от истината за Дженифър Равало

Спортният ръководен орган на Калифирния реши лицензът на Кобрата в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември или 6 месеца от датата на целувката. Дотогава той има срок да премине терапия или обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства над жени в медиите. Той трябва да заплати и глоба от 2500 щатски долара.

Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че по време на изслушването пред Спортната комисия на щата Калифорния, той и близките му са спестили доста подробности за държанието на Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши.

Пред bTV той сподели, че е бил изненадан от поведението на репортерката и добави, че тя не е отговаряла на основни въпроси на членовете на Комисията.

"Много говорихме. Аз обясних надълго и нашироко какво се е случило. Обясних нещата такива, каквито бяха, обясних истината. Тя в някои моменти дори не отговаряше на въпросите, защото нейната адвокатка така й каза. Един човек, когато казва истината, защо да не отговори? А когато криеш и нещо завоалираш, естествено не отговаряш", заяви Пулев

Пред Комисията той представи своите впечатления от цялостното поведение на репортерката, която целуна по устните на 23 март след мача си с Богдан Дину, а впоследствие беше наказан с отнемане за лиценза за 6 месеца, 2500 долара глоба и посещаване на курс за превенция на сексуалните посегателства над жени в медийната сфера.

"Комисията контрираше, че това няма общо със случката, но всеки един детайл е важен, за да се докаже, че на нея не ѝ е станало толкова неприятно. Аз се извиних, казах, че съжалявам. Нямам никакви лоши чувства, въпреки че ме атакуват. Не мога да повярвам как тя казваше неща, които не бяха точно така. Много хора в залата се смееха. Те бяха присъствали там, бяха свидетели. Бяха в недоумение как може да говори такива неща. Хората казват това, което беше. Смятам, че доста от истината я спестиха, но, ако я бяха казали, целият свят щеше да се запознае с доста неща около нея", заяви Пулев.

За пореден път той каза, че съжалява за действията си. В Калифорния той е заявил това и пред адвокатката на Суши - Глория Олред, която е сериозно име отвъд Океана по отношение на защита правата на жените. Според Пулев няма индикации репортерката да използва решението на Комисията, за да заведе съдебен иск срещу него и да търси голямо парично обезщетение.

"Не са предявявали никакви искове. Много хоро ме съветват аз да заведа иск срещу нея. Ще видим. Не смятам, че ще се стигне до по-нататъшни съдилища. Смятам, че те са интелигентни хора и видяха, че истината възтържествува и не може да я изопачаваш. Може би тя ще си остане с лайковете и с краткия интерес около нея", заяви българинът.

Наказанието на Пулев от 6 месеца може да бъде намалено, след като Комисията изслуша българина на 22 юли. Той обаче ще пропусне една възможност да излезе отново на ринга в САЩ.

"Имахме план да играя на 15 юли в Лас Вегас, на същата гала вечер с Тайсън Фюри, но това няма да може да се осъществи. На 22 юли трябва да има още едно изслушване и да се види до къде съм с програмата", каза той.

В заключение допълни: "Не е редно това, което направих. Естествено, не съм убил човек. Реагирах емоционално и в бъдеще ще бъда още по-усъвършенстван и още по-добър. Искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през цялото време и които изказваха истински и обективно мнението си и които бяха зад мен, без значение, че беше малко труден момент"

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини