90 години НУ "Христо Ботев" възпитава поколения ученици в български дух и традиция

    90-годишната история на Начално училище „Христо Ботев“ честваха учители, ученици, родители и гости, свързали живота си с него.

    „Вече 90 години Начално училище „Христо Ботев“  възпитава своите ученици от различни поколения в български дух и традиция, каза в тържественото си слово директорът на училището Радослава Ставрева – Направено с много любов, то успява да превърне страха в смелост, притеснението в увереност, подкрепя вдъхновява, мотивира учениците да успеят да реализират своите мечти.

    Има нещо величаво и сакрално в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторимия дух и всичко това с любов да предадеш на поколенията да го пазят и развиват“.

    Ставрева премина през историята на школото, подкрепена от мултимедиен албум с архивни снимки, които навяха скъпи спомени на бивши учители и ученици. А днешните му възпитаници с много талант  поднесоха богата програма изпълнена с много енергия и заразяваща с усмивки.

    Музикално артистичната програма беше в духа най-доброто от българския фолклор – песни, приказки и танци, изиграни с много желание и майсторство от децата, подготвени в часовете за извънкласни занимания. В концерта намериха място и съвременни песни и танци, гимнастическо съчетание на Ралица Николова и съвместно музикално изпълнение на учители и ученици.  Като символ на приемствеността на поколенията бяха изпълненията на ТШ „Небесен огън“ към Клуб на радостта и  ТК „Тракийка“ с участието на танцьори от различни поколения.

    Цветя, подаръци и поздравителни адреси получи целият колектив на училището, готово да поеме към последната декада от столетието си.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини