"Арда" победи категорично "Монтана", отново е в тройката

Отборът на Арда (Кърджали) записа много важна победа с 2:0 над Монтана в  среща от 24-ия кръг във Втора лига.

Попаденията за Арда реализираха Венцислав Христов (49) от дузпа и Иван Коконов (55). Двубоят на “Арена Арда” бе ръководен от Радослав Гидженов и противопостави третия и втория във временното класиране, като разликата между двата отбора вече е само две точки.

Още в самото начало Тони Тасев можеше да открие резултата, но ударът му бе блокиран от защитник в корнер. В 15-ата минута Венцислав Христов не успя да засече с глава добро центриране на Деян Лозев от десния фланг. В 24-ата минута Венцислав Бенгюзов пробва късмета си с шут извън наказателното поле, който прелетя високо над напречната греда. В 35-ата минута Иван Коконов пусна извеждащ пас към Венцислав Христов, който се оказа зад гърба на защитата, но страничният съдия вдигна флага си за засада.

Ивайло Василев трябваше да спасява вратата си в 38-ата минута при опасен удар на Румен Сандев с глава. Защитникът бе останал непокрит в наказателното поле при центриране на Веселин Марчев от ъглов удар, но стражът на Монтана показа класа. Изстрел на Тони Тасев две минути преди края на първото полувреме излезе в аут. В самия край на първата част Ивайло Василев за втори път раздели Румен Сандев с гола.

Второто полувреме започна силно за тима от Кърджали и още в 49-ата минута Арда получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, който Венцислав Христов превърна в гол. В 55-та минута отборът на Стамен Белчев нанесе нов удар на Монтана с гол на Иван Коконов.

Иван Лозев проби по десния фланг и пусна успоредно центриране по земя към пеналтерията, където Коконов с удар от движение прати топката в долния десен ъгъл. Последваха по-спокойни минути, в които играта се накъса от нарушения. В 87-ата минута удар на Веселин Марчев премина встрани от вратата. Минута преди края Веселин Марчев пропусна да направи резултата класически с удар в Ивайло Василев.

След тази победа, Арда заема третото място във Втора лига с актив от 47 точки, докато Монтана е втори с 49.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини