Единственият свидетел срещу Иванчева оттегли показанията си

Тезата на прокуратурата, обвинителната позиция на прокуратурата търпи сериозна критика и логически обвинения.

Това заяви пред bTV адвокатът на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева по повод оттеглянето на показанията срещу Иванчева от основния свидетел и подсъдим по делото - Петко Дюлгеров, който е и предишен кмет на столичния район.

Дюлгеров заяви, че не е предавал на Иванчева пари от предприемача Александър Ваклин. Показанията му, че Иванчева била искала подкуп са дадени под натиск, заяви самият Дюлгеров и се отказа от тях. 

Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата. Той казва, че приказките, които ги е говорил, не отговарят на истината, заяви Марковски.

Дюлгеров е единственият свидетел. Когато става въпрос за наказателно дело, важното е дали са искани парите и какви са доказателствата. Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че са искани пари - няма връзка на обвинението със свидетели, които да установят истината, каза Марковски.

"Трябва да се съобразяваме с принципа - не трябва атмосферата да погазва истината. Човек, който не е влизал в ареста, лесно се доверява. Когато се посяга на истината по този начин - карат го да говори, за да бъде пуснат (от ареста) има текст в Наказателния кодекс за изтръгнати обяснения по този начин", обясни защитникът на Десислава Иванчева.

По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е "изстисканият лимон и сока, който трябва да преглътне прокуратурата".

Графикът на съда и на колегите е натоварен. Искат на всяка цена да приключат делото, да не се бавят. Юридически няма проблем, обясни Марковски прецедентното насрочване на делото за неделен ден.

За кандидатирането на Иванчева за европарламента нейният адвокат каза: "Тя е влюбена в тезата, че планетата трябва да е чиста. По време на нейното обвинение тя говореше повече за градинки, отколкото да каже неща, които бяха в нейна защита".

Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април 2018 година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана.

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    16:11, 10 апр 2019
    Да ви кажа честно,аз подхвърлих тези пари в колата на Иванчева.Моля да ми ги върнете,след като и Дюлгеров и Иванчева твърдят,че нямат общо с тях.
Последни новини