„Египетски загадки“ по Viasat History от 1 април

Премиерата на „Египетски загадки“ е на 1 април, понеделник, от 22:00 часа по Viasat History.

Древният Египет е една от най-великите цивилизации на Земята, чиято история се развива в продължение на 3000 години и си остава земя на загадките до ден днешен. Откакто за първи път разчистват пясъка от Големия сфинкс в Гиза, археолози и историци бавно разкриват тайните му през изминалите две столетия.

Експертите обаче вярват, че някои от най-важните открития на този античен свят все още са затрупани от пустинните пясъци. Нова технология се опитва да разкодира най-устойчивите загадки на Египет, които имат потенциала да пренапишат човешката история. "Египетски загадки" изследва тези мистерии, съчетавайки експертен научен анализ със свидетелства от първа ръка от археолози, за да покаже в нова светлина скритите тайни на древния свят.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Колю
    1 0
    15:45, 27 мар 2019
    Като пишете статия за Египет поне проучете малко информацията . Къде се е развивал Египет 3000 г. ? Учените отдавна затвърдиха становището , че Египетската цивилизация е създадена от чужд народ , поради това там никога не е имало еволюция в технологиите . След проучените находки и най-стари мумии стана ясно , че създателите са европейци , само , че по това време има само едни европейци , които са способни на това , а именно българите , които 2 хилядолетия преди пирамидите са заложили всички размери и пропорции ,които по - късно ще се използват в изграждането на пирамидите в техния златен некропол от Варна и хиляди други находки от нашата страна, която по онова време се е простирала от Западна Сърбия до Черноморските степи . Най-старите артефакти в Египет са същите като откритите в България артефакти през този период . Фараоните от първите няколко десетки династии са българи , което става ясно от традициите , направените антопологични изследвания на най-старите мумии и летописите . Царският гроб от варненският некропол на българите е моделът , по който после се полагат всички фараони в Египет , а именно с царски скиптър и други прибори в ръцете , които са поставени на гръдния кош . Отново имаме , както при българите отвеждане на владетеля в задгробния живот от жреците . А и още нещо любопитно за Египет - Никога до периода в който арабите завладяват Египет , местен жрец не е пренасял фараона в задгробния живот . Викани са българи(познати като Арийци , а по-късно Тракийци по времето на Египет) , които единствени имат правото да отведат фараона в задгробния живот . Тези жреци са се наричали тетрахориди , като винаги са имали свой главен учител(жрец) , който ги наравлява . Най- известният български жрез учител на тетрахориди е Хермес Трисмегист .
    Всички статуи и фигури изобразяващи сфинкс или друга котка включително и големият сфинкс , са построени в почит на богинята Бастет , която е познаа и като Странджет. Тя е българка родом от Странджа , поради което и планината носи нейното име . Не знам за какви глупости ще говорят англо-саксонците и евреите по Viasat History ,но мисля че е редно поне родните големи медийни сайтове и телевизии да спрат слугинажа и разпространят вече ясните факти от стотици учени не само в България , но и света !
Последни новини