Клуб „Евридика” на Хайдушката софра в Хасково

Изображение 1 от 6

    Клубът за народни танци „Евридика” от Първомай е сред 45-те колектива от страната, които участват във Фестивала „Хайдушка софра“ в Хасково. Тази сутрин той стартира с пъстро  шествие по улиците на града.

     По традиция фолклорният форум се провежда в началото на пролетта в областния град. Тази година е осмото му издание и в него се включват над 1000 танцьори.

    Фестивалът няма конкурсен характер, но награди и сертификати получават всички участници в него. Организатори са танцовият колектив „Фъртуните на Мишо“, с ръководител Мишо Кадиев и  община Хасково.

    Фъртуните откриха  фестивалната програма в зала "Дружба".

    6 чевермета са подготвили за софрата в края на Фестивала организаторите. Те се вадят през песен време между хората и ръчениците под силния звън на чановете.

    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ор
      Орфей
      16 -1
      10:00, 24 мар 2019
      Участваха не 45, а 46 колектива от страната. Никъде не се споменава,че имаше още един участник от Първомай- Фолклорен клуб ,,Тракийка'', който се представи блестящо.
      • Фъ
        Фъртуна
        10 -1
        17:21, 24 мар 2019
        Тиодорка като пише за "Евридиките" да беше добавила и другите две групи "Мини Марица " и "Мини Марица " Зшатарче .Или тях не ги счита за групи. "Мини Марица" участват още от първото му издание.
    • 2
      Чи
      Читател
      7 -1
      09:31, 25 мар 2019
      Имаше нещо като обективна журналистика.....Или това е платена публикация?
    Последни новини