Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София. Вестниците в неделя

24 часа

Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София

411 559 българи живеят с пенсии до 207,60 лв., колкото е размерът на минималната от началото на тази година. Най-бедните пенсионери са в Разградско, където средният размер е 295,21 лв. Това показва справка на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2018 г. В Кърджали пък средната пенсия е 296,15 лв.

Под линията на бедност, която за тази година е 348 лв., пък са средните пенсии в още 12 области - Благоевград, Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен.

Най-високите пенсии пък са в София - 438,98 лв. среден размер.

Труд

Протестиращи в София поискаха смяна на управлението

Близо 1,5 млн. българи попадат в целевата група, към която е насочена от тази есен безплатната имунизация с противогрипна ваксина. Става въпрос за програма на Министерството на здравеопазването, по която първоначално ще бъдат поръчани 148 191 дози препарат. Тя е пилотна за страната и ще продължи до 2022 г. включително. Това посочи д-р Наталия Спиридонова, координатор на проекта по време на конференция на тема "Превенция и надзор на ОРЗ и грип. Профилактични програми. Антиваксинални настроения в обществото". Националната програма за превенция на грип ще реимбурсира имунизациите за хората от 65-годишна възраст нагоре.

Монитор

9 от 10 инвеститори със "спящи акции" не са си потърсили дивидент

В Централния депозитар и при инвестиционните посредници можете да разберете колко акции имате, но и тази на починали близки, посочи Васил Големански, изп. директор на Централния депозитар в "Седмицата" по Дарик радио.

Причината е, че преди две години е направен опит да се свърже системата на депозитаря с тази на Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН), но им била поискана сума, която ведомството не можело да си позволи, обясни Големански.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини