Тереза Маринова ще проведе час по физическа активност в НУ „Христо Ботев“

Изображение 1 от 3

    Учениците от Началното училище „Христо Ботев“ в Първомай ще се срещнат с олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова. Това е тяхната награда за отличното им представяне в програмата на „Нестле – България“ „Нестле за здрави деца“.

    Училището е било сред първите 60 регистрирани за участие и това им дава правото учител и ученик да станат част от организираната в Световния ден на готвача среща с топ-готвачите на България. Там учителката Таня Станчева и второкласничката Симона Пашева се запознават със здравословния начин на хранене и приготвянето на здравословна храна.

    Следва 6 урока, придружени с видеофайлове, посветени на здравословния живот. Те включват хранене, контролиране на порциите, ролята на водата, физическа активност, приготвяне и споделяне на храна със семейството и лекция, посветена на правилното отглеждане на домашни любимци.

    След отчет на свършената работа и много снимков материал, училището кандидатства за титлата „Най-активно училище“ по програмата „Нестле за здрави деца“ като прави и предложение за нейното продължаване и устойчивост. Директорът Радослава Ставрева залага на това да бъдат мотивирани децата за физическа активност чрез нови уреди на открито, състезание за приготвяне на здравословна храна, спортно състезание с участието на родителите и среща с известен спортист.

    На финала са избрани 20 училища. Директорите им ги презентират. 5 от тях, едно от които е НУ „Христо Ботев“ - Първомай, получават награди.

    „Ние не сме между първите три училища, но се радваме, че бяхме забелязани и сме сред петте отличени. Щастлива съм, че наградата ни е Тереза Маринова и нейният екип да дойдат в училището. Сигурна съм, че ни предстои много интересна и вълнуваща среща, за която благодарим на „Нестле“.

    Отличителната награда беше връчена на Радослава Ставрева вчера, на тържествена церемония от директора на „Нестле – България“ Емануил Артур.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Бравос
      8 0
      15:12, 14 мар 2019
      Браво на Директорката на училището. Погледнете само откакто е застъпила на чело на това училище колко се е обновило и развило.Това училище беше пред закриване със стихващи функции. От нея само могат да се учат другите и колеги.Нищо че е млад директор. И Госпожа Иванка Киркова е много наясно с качествата и бъдете сигурни, че май няма да остане в Първомай. Само ще видите колко първи класа ще има на есен . Има една българска поговрка, Който го може го може. Другата българска поговорка е който не го може и да се напъва няма файда.Капитана на кораба е стабилен. Успех и така да продължава за напред.
    Последни новини