Наградиха Диляра Реджебова от Ардино в конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“

За рисунката си на параклиса „Св. Атанасий Велики“ в Неделнишкия манастир 13-годишната Нанси Йорданова от Драгоман стана големият победител в конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“, съобщиха от туристическото министерство. Нейната рисунка е оценена със 129 точки.

Журито определи две втори места за Николета Маринова, на 13 години от гр. Каварна, рисунка за дестинация Каварна, получила 128 точки, и Ралица Ганева, на 12 години от Попово, рисунка на тема „С България в сърцето - Каварна“, за дестинация Каварна, получила 128 точки.

Награди получиха Ивана Кунева, на 12 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Пещера Проходна - Очите на Бога“ със 124 точки и Стела Петрова, на 12 години от гр. Мездра, с рисунка на тема Църква „Св. вмчк. Георги Победоносец“, получила 124 точки. И двете творби са подредени на трето място в класацията на журито. Четвърто място и поощрителна награда получава Диляра Реджебова, на 11 години от гр. Ардино, рисунка за дестинация Ардино, със 121 точки.

Наградени бяха и отличените във онлайн гласуването във Фейсбук страницата на Министерството на туризма

Интернет вотът определи първо място за Катерина Гетова, на 11 години от гр. Мездра, с рисунка на тема „Църквата Св. Георги в нашия град“, която получи 912 лайка. На второ място застава Елена Стилиянова, на 11 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Провъртеника – природно скално образувание“ с 812 харесвания. Третото място е за Емине Дрангова, на 14 години от гр. Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинацията и има 554 лайка.

Министърът на туризма Николина Ангелкова награди децата, които бяха отличени в конкурса за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“. Вълнувам се, че сме заедно на днешната церемония и съм впечатлена от всяка рисунка, каза министърът. Тя благодари на всички участници в конкурса за желанието и таланта и времето, което се отделили, за да се включат в него.

Надпреварата беше изключително оспорвана, посочи министър Ангелкова.

www.monitor.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    07:34, 26 фев 2019
    А наградените знаят ли какво значи ЕДЕН? Или пък "дестинация"?Може би кобилата ,дето ги награждава ,знае!
Последни новини