11 °C

Община и читалище ни канят на тържествено честване на 3 март

Националният ни празник 3 март в Първомай ще бъде отбелязан с церемония по издигане на българския трибагреник и тържествен концерт.

Организатори са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Честването ще започне в 10.45 на площада пред читалището. Ритуалът тази година ще бъде изпълнен от ученици от ПГСС "Васил Левски".

Веднага след това ще започне и тържественият концерт, в който ще вземат участие училищни състави и Певческият фолклорен ансамбъл "Първомай“.

Организаторите канят всички граждани, за да отбележим заедно 141 години свободна България!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  10:23, 21 фев 2019
  През последните два века на османското робство, по тези земи са се изграждали богати, български чифлици, храмове и манастири.
  Гласът на Хората пита всички хора, защо мислите султанът го е допуснал:
  - бил е азиатско-европейски либерал,
  - виждал е в тях верни поданици, плащащи редовно данъците си и поддържащи управленската му доктрина,
  - изобщо не му е дремело кой какви ги върши в империята му.
  Гласът на Хората призовава всички хора да почетат издигането на Националния флаг. И умната.
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -1
  11:37, 21 фев 2019
  Гласът на Хората счита, имайки предвид факта, че през целия период от съществуването на Османската империя, седалището на Вселенската патриаршия е била до сами двореца на Падишаха в Цариград, османските султани са били азиатско-европейски либерали. Да!
 • 3
  Д.
  Д... ба тоз първомайски глас
  2 -1
  14:03, 21 фев 2019
  Гласът на хората е чел македонски учебници.. Църквите са се строяли много трудно.. задължително няколко стъпала надолу..а и турците са суеверни..И факта, че изобщо се строят говори за упадъка на империята.. Чифлиците са бизнес с високи данъци,да хрантутят турчалята аскер.. А да ми говориш за мюсюлманин либерал, значи си прекалил с папазовското хоро...
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората.
  0 -1
  14:27, 21 фев 2019
  Съществува ли изобщо понятието "свободна мисъл" - мисъл отвъд рамките.
  Гласът на Хората предлага: ставате сутринта, правите раз-раз, раз-раз, после със сутрошното кафе прочитате Първомай.нет (и разбира се - Гласът на Хората), работите така, че да имате сили и за утре, на прибиране привечер играете лотария (не забравяйте, че в Дебър има тото полумилионер, дай Боже и Вие), пиете една ракия, а на празниците може и повече. Това е живота на свободните хора от първомайско. Свободни хора - свободна мисъл.
 • 5
  Ус
  Успешен случай
  2 0
  20:21, 21 фев 2019
  Прекалено елементарно.. Прекалено евтино даскалско мисловно поведение, породено от липса на редовен секс... Прекалено не определящо се, джендърско, лъхащо на липса на духовна хигиена и на някои лекарства. Аз предлагам: ГУП и "криимпай" по лицето
  • Гл
   Гласът на Хората
   0 0
   08:22, 22 фев 2019
   Потвърждение на тезата на Гласът на Хората: когато съзнанието е силно инфантилно (недоразвито), човек остава гол-голеничък, единствоно по инстинкт и базови мисловни процеси - омраза, ксенофобия, егоизъм и завист. За жалост, това е един от пътищата за разрушаване на социума -подобни персони. Гласът на Хората разграничава хората от тях.
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  07:55, 22 фев 2019
  През 1402 г., почти в началото на робството, османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на Рилския манастир. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси.

  Истината, единствено в Гласът на Хората - Османското правителство е толерирало и съзнателно поддържало православните храмове в българската си губерния.

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини