Община и читалище ни канят на тържествено честване на 3 март

Националният ни празник 3 март в Първомай ще бъде отбелязан с церемония по издигане на българския трибагреник и тържествен концерт.

Организатори са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Честването ще започне в 10.45 на площада пред читалището. Ритуалът тази година ще бъде изпълнен от ученици от ПГСС "Васил Левски".

Веднага след това ще започне и тържественият концерт, в който ще вземат участие училищни състави и Певческият фолклорен ансамбъл "Първомай“.

Организаторите канят всички граждани, за да отбележим заедно 141 години свободна България!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    0 -1
    10:23, 21 фев 2019
    През последните два века на османското робство, по тези земи са се изграждали богати, български чифлици, храмове и манастири.
    Гласът на Хората пита всички хора, защо мислите султанът го е допуснал:
    - бил е азиатско-европейски либерал,
    - виждал е в тях верни поданици, плащащи редовно данъците си и поддържащи управленската му доктрина,
    - изобщо не му е дремело кой какви ги върши в империята му.
    Гласът на Хората призовава всички хора да почетат издигането на Националния флаг. И умната.
  • 2
    Гл
    Гласът на Хората
    1 -1
    11:37, 21 фев 2019
    Гласът на Хората счита, имайки предвид факта, че през целия период от съществуването на Османската империя, седалището на Вселенската патриаршия е била до сами двореца на Падишаха в Цариград, османските султани са били азиатско-европейски либерали. Да!
  • 3
    Д.
    Д... ба тоз първомайски глас
    2 -1
    14:03, 21 фев 2019
    Гласът на хората е чел македонски учебници.. Църквите са се строяли много трудно.. задължително няколко стъпала надолу..а и турците са суеверни..И факта, че изобщо се строят говори за упадъка на империята.. Чифлиците са бизнес с високи данъци,да хрантутят турчалята аскер.. А да ми говориш за мюсюлманин либерал, значи си прекалил с папазовското хоро...
  • 4
    Гл
    Гласът на Хората.
    0 -1
    14:27, 21 фев 2019
    Съществува ли изобщо понятието "свободна мисъл" - мисъл отвъд рамките.
    Гласът на Хората предлага: ставате сутринта, правите раз-раз, раз-раз, после със сутрошното кафе прочитате Първомай.нет (и разбира се - Гласът на Хората), работите така, че да имате сили и за утре, на прибиране привечер играете лотария (не забравяйте, че в Дебър има тото полумилионер, дай Боже и Вие), пиете една ракия, а на празниците може и повече. Това е живота на свободните хора от първомайско. Свободни хора - свободна мисъл.
  • 5
    Ус
    Успешен случай
    2 0
    20:21, 21 фев 2019
    Прекалено елементарно.. Прекалено евтино даскалско мисловно поведение, породено от липса на редовен ****... Прекалено не определящо се, джендърско, лъхащо на липса на духовна хигиена и на някои лекарства. Аз предлагам: ГУП и "криимпай" по лицето
    • Гл
      Гласът на Хората
      0 0
      08:22, 22 фев 2019
      Потвърждение на тезата на Гласът на Хората: когато съзнанието е силно инфантилно (недоразвито), човек остава гол-голеничък, единствоно по инстинкт и базови мисловни процеси - омраза, ксенофобия, егоизъм и завист. За жалост, това е един от пътищата за разрушаване на социума -подобни персони. Гласът на Хората разграничава хората от тях.
  • 6
    Гл
    Гласът на Хората
    0 -1
    07:55, 22 фев 2019
    През 1402 г., почти в началото на робството, османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на Рилския манастир. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси.

    Истината, единствено в Гласът на Хората - Османското правителство е толерирало и съзнателно поддържало православните храмове в българската си губерния.
Последни новини