34 °C

Община и читалище ни канят на тържествено честване на 3 март

Националният ни празник 3 март в Първомай ще бъде отбелязан с церемония по издигане на българския трибагреник и тържествен концерт.

Организатори са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Честването ще започне в 10.45 на площада пред читалището. Ритуалът тази година ще бъде изпълнен от ученици от ПГСС "Васил Левски".

Веднага след това ще започне и тържественият концерт, в който ще вземат участие училищни състави и Певческият фолклорен ансамбъл "Първомай“.

Организаторите канят всички граждани, за да отбележим заедно 141 години свободна България!

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  10:23, 21 фев 2019
  През последните два века на османското робство, по тези земи са се изграждали богати, български чифлици, храмове и манастири.
  Гласът на Хората пита всички хора, защо мислите султанът го е допуснал:
  - бил е азиатско-европейски либерал,
  - виждал е в тях верни поданици, плащащи редовно данъците си и поддържащи управленската му доктрина,
  - изобщо не му е дремело кой какви ги върши в империята му.
  Гласът на Хората призовава всички хора да почетат издигането на Националния флаг. И умната.
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -1
  11:37, 21 фев 2019
  Гласът на Хората счита, имайки предвид факта, че през целия период от съществуването на Османската империя, седалището на Вселенската патриаршия е била до сами двореца на Падишаха в Цариград, османските султани са били азиатско-европейски либерали. Да!
 • 3
  Д.
  Д... ба тоз първомайски глас
  2 -1
  14:03, 21 фев 2019
  Гласът на хората е чел македонски учебници.. Църквите са се строяли много трудно.. задължително няколко стъпала надолу..а и турците са суеверни..И факта, че изобщо се строят говори за упадъка на империята.. Чифлиците са бизнес с високи данъци,да хрантутят турчалята аскер.. А да ми говориш за мюсюлманин либерал, значи си прекалил с папазовското хоро...
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората.
  0 -1
  14:27, 21 фев 2019
  Съществува ли изобщо понятието "свободна мисъл" - мисъл отвъд рамките.
  Гласът на Хората предлага: ставате сутринта, правите раз-раз, раз-раз, после със сутрошното кафе прочитате Първомай.нет (и разбира се - Гласът на Хората), работите така, че да имате сили и за утре, на прибиране привечер играете лотария (не забравяйте, че в Дебър има тото полумилионер, дай Боже и Вие), пиете една ракия, а на празниците може и повече. Това е живота на свободните хора от първомайско. Свободни хора - свободна мисъл.
 • 5
  Ус
  Успешен случай
  2 0
  20:21, 21 фев 2019
  Прекалено елементарно.. Прекалено евтино даскалско мисловно поведение, породено от липса на редовен секс... Прекалено не определящо се, джендърско, лъхащо на липса на духовна хигиена и на някои лекарства. Аз предлагам: ГУП и "криимпай" по лицето
  • Гл
   Гласът на Хората
   0 0
   08:22, 22 фев 2019
   Потвърждение на тезата на Гласът на Хората: когато съзнанието е силно инфантилно (недоразвито), човек остава гол-голеничък, единствоно по инстинкт и базови мисловни процеси - омраза, ксенофобия, егоизъм и завист. За жалост, това е един от пътищата за разрушаване на социума -подобни персони. Гласът на Хората разграничава хората от тях.
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  07:55, 22 фев 2019
  През 1402 г., почти в началото на робството, османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на Рилския манастир. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси.

  Истината, единствено в Гласът на Хората - Османското правителство е толерирало и съзнателно поддържало православните храмове в българската си губерния.

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини