13 °C

Община и читалище ни канят на тържествено честване на 3 март

Националният ни празник 3 март в Първомай ще бъде отбелязан с церемония по издигане на българския трибагреник и тържествен концерт.

Организатори са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Честването ще започне в 10.45 на площада пред читалището. Ритуалът тази година ще бъде изпълнен от ученици от ПГСС "Васил Левски".

Веднага след това ще започне и тържественият концерт, в който ще вземат участие училищни състави и Певческият фолклорен ансамбъл "Първомай“.

Организаторите канят всички граждани, за да отбележим заедно 141 години свободна България!

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  10:23, 21 фев 2019
  През последните два века на османското робство, по тези земи са се изграждали богати, български чифлици, храмове и манастири.
  Гласът на Хората пита всички хора, защо мислите султанът го е допуснал:
  - бил е азиатско-европейски либерал,
  - виждал е в тях верни поданици, плащащи редовно данъците си и поддържащи управленската му доктрина,
  - изобщо не му е дремело кой какви ги върши в империята му.
  Гласът на Хората призовава всички хора да почетат издигането на Националния флаг. И умната.
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -1
  11:37, 21 фев 2019
  Гласът на Хората счита, имайки предвид факта, че през целия период от съществуването на Османската империя, седалището на Вселенската патриаршия е била до сами двореца на Падишаха в Цариград, османските султани са били азиатско-европейски либерали. Да!
 • 3
  Д.
  Д... ба тоз първомайски глас
  2 -1
  14:03, 21 фев 2019
  Гласът на хората е чел македонски учебници.. Църквите са се строяли много трудно.. задължително няколко стъпала надолу..а и турците са суеверни..И факта, че изобщо се строят говори за упадъка на империята.. Чифлиците са бизнес с високи данъци,да хрантутят турчалята аскер.. А да ми говориш за мюсюлманин либерал, значи си прекалил с папазовското хоро...
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората.
  0 -1
  14:27, 21 фев 2019
  Съществува ли изобщо понятието "свободна мисъл" - мисъл отвъд рамките.
  Гласът на Хората предлага: ставате сутринта, правите раз-раз, раз-раз, после със сутрошното кафе прочитате Първомай.нет (и разбира се - Гласът на Хората), работите така, че да имате сили и за утре, на прибиране привечер играете лотария (не забравяйте, че в Дебър има тото полумилионер, дай Боже и Вие), пиете една ракия, а на празниците може и повече. Това е живота на свободните хора от първомайско. Свободни хора - свободна мисъл.
 • 5
  Ус
  Успешен случай
  2 0
  20:21, 21 фев 2019
  Прекалено елементарно.. Прекалено евтино даскалско мисловно поведение, породено от липса на редовен секс... Прекалено не определящо се, джендърско, лъхащо на липса на духовна хигиена и на някои лекарства. Аз предлагам: ГУП и "криимпай" по лицето
  • Гл
   Гласът на Хората
   0 0
   08:22, 22 фев 2019
   Потвърждение на тезата на Гласът на Хората: когато съзнанието е силно инфантилно (недоразвито), човек остава гол-голеничък, единствоно по инстинкт и базови мисловни процеси - омраза, ксенофобия, егоизъм и завист. За жалост, това е един от пътищата за разрушаване на социума -подобни персони. Гласът на Хората разграничава хората от тях.
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  07:55, 22 фев 2019
  През 1402 г., почти в началото на робството, османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на Рилския манастир. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси.

  Истината, единствено в Гласът на Хората - Османското правителство е толерирало и съзнателно поддържало православните храмове в българската си губерния.

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини