19 °C

Община и читалище ни канят на тържествено честване на 3 март

Националният ни празник 3 март в Първомай ще бъде отбелязан с церемония по издигане на българския трибагреник и тържествен концерт.

Организатори са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Честването ще започне в 10.45 на площада пред читалището. Ритуалът тази година ще бъде изпълнен от ученици от ПГСС "Васил Левски".

Веднага след това ще започне и тържественият концерт, в който ще вземат участие училищни състави и Певческият фолклорен ансамбъл "Първомай“.

Организаторите канят всички граждани, за да отбележим заедно 141 години свободна България!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  10:23, 21 фев 2019
  През последните два века на османското робство, по тези земи са се изграждали богати, български чифлици, храмове и манастири.
  Гласът на Хората пита всички хора, защо мислите султанът го е допуснал:
  - бил е азиатско-европейски либерал,
  - виждал е в тях верни поданици, плащащи редовно данъците си и поддържащи управленската му доктрина,
  - изобщо не му е дремело кой какви ги върши в империята му.
  Гласът на Хората призовава всички хора да почетат издигането на Националния флаг. И умната.
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -1
  11:37, 21 фев 2019
  Гласът на Хората счита, имайки предвид факта, че през целия период от съществуването на Османската империя, седалището на Вселенската патриаршия е била до сами двореца на Падишаха в Цариград, османските султани са били азиатско-европейски либерали. Да!
 • 3
  Д.
  Д... ба тоз първомайски глас
  2 -1
  14:03, 21 фев 2019
  Гласът на хората е чел македонски учебници.. Църквите са се строяли много трудно.. задължително няколко стъпала надолу..а и турците са суеверни..И факта, че изобщо се строят говори за упадъка на империята.. Чифлиците са бизнес с високи данъци,да хрантутят турчалята аскер.. А да ми говориш за мюсюлманин либерал, значи си прекалил с папазовското хоро...
 • 4
  Гл
  Гласът на Хората.
  0 -1
  14:27, 21 фев 2019
  Съществува ли изобщо понятието "свободна мисъл" - мисъл отвъд рамките.
  Гласът на Хората предлага: ставате сутринта, правите раз-раз, раз-раз, после със сутрошното кафе прочитате Първомай.нет (и разбира се - Гласът на Хората), работите така, че да имате сили и за утре, на прибиране привечер играете лотария (не забравяйте, че в Дебър има тото полумилионер, дай Боже и Вие), пиете една ракия, а на празниците може и повече. Това е живота на свободните хора от първомайско. Свободни хора - свободна мисъл.
 • 5
  Ус
  Успешен случай
  2 0
  20:21, 21 фев 2019
  Прекалено елементарно.. Прекалено евтино даскалско мисловно поведение, породено от липса на редовен секс... Прекалено не определящо се, джендърско, лъхащо на липса на духовна хигиена и на някои лекарства. Аз предлагам: ГУП и "криимпай" по лицето
  • Гл
   Гласът на Хората
   0 0
   08:22, 22 фев 2019
   Потвърждение на тезата на Гласът на Хората: когато съзнанието е силно инфантилно (недоразвито), човек остава гол-голеничък, единствоно по инстинкт и базови мисловни процеси - омраза, ксенофобия, егоизъм и завист. За жалост, това е един от пътищата за разрушаване на социума -подобни персони. Гласът на Хората разграничава хората от тях.
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  0 -1
  07:55, 22 фев 2019
  През 1402 г., почти в началото на робството, османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на Рилския манастир. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси.

  Истината, единствено в Гласът на Хората - Османското правителство е толерирало и съзнателно поддържало православните храмове в българската си губерния.

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини