Борисов нареди спешна проверка на строежите по Южното Черноморие

По разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи спешна проверка по Южното Черноморие.

Проверката ще се извърши на 25 януари, съобщиха от ДНСК.

Заедно с експерти от РДНСК Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг „Градина", в района на къмпинг „Арапя" и плаж „Алепу".

При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК, увериха оттам.

За строежите се разбра в последните дни. До плажа на къмпинг "Градина" се строят бар, ресторант, магазини и паркинг. На Шофьорския плаж в местността "Алепу", станал известен като плажът от последната сцена на филма „Оркестър без име”, се планира вилно селище, което ще е върху площ от 7000 кв. м, като в момента на мястото се извършва укрепване на свлачище. В същото време боровата гора край къмпинг „Арапя“ се изсича заради строителството на 6 двуетажни вили.

В два от случаите - до "Градина" и "Арапя", обаче ековластите уверяват, че строежите се извършват законно, а имотите са частни. РИОСВ в момента извършва проверка на строежа на "Алепу", като се очакват резултати до няколко дни. 

Министерството на туризма също успокоиха след проверка, че до плажа на къмпинг "Градина" се строи законно. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини