Марешки: Цинично е Валентин Златев да говори за цената на горивата

Важен е маржът между покупна и продажна цена на горивата. Това заяви пред bTV бизнесменът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.
 
Колкото е цинично Каракачанов и другите патриоти да говорят за пенсиите, така е цинично Златев да говори за цените на горивата, заяви Марешки. ВМРО са се противопоставили за повишаване на пенсиите, което е основен техен приоритет, уточни той.Според него за изсветляване на сектора, за да се опрости бележката за цената на горивата (която бе предложена от финансовия министър Владислав Горанов - б.р.) няма нужда да се пише акциз и ДДС. Важен е маржът - доставна цена и продажна цена. Когато купувам, имам доставна цена, каза Марешки.Потвърждение, че може да има бензин и по 1,80 лв. Марешки даде пример, че има лоу кост компании. Така, според него, може да има и лоу кост бензиностанции.
 
"Опитвам се да работя около 1 ст. печалба, но моят марж е 7 стотинки. Разходите са 5-6 стотинки, имам 1 ст. печалба", обясни Марешки, който е собственик и на няколко бензиностанции.
 
Тази разлика да е сложена на касовата бележка. Те могат да завишават разходите до безкрайност, няма как да обясняват, че това е много сложно да се напише на касовата бележка. Основно заради международните цени на петрола паднаха цените на горивата, каза Марешки.
 
В предложението на Горанов нямаше ред: "разходи за издръжка" и ред "печалба". Това е измама. В разходи за издръжка могат да вкарат всичко, това е голямата измама. Опитват се да вкарат това нещо, което е цинизма. Нас ни интересува само разликата между доставна и продажна цена, категоричен е Марешки.
 
Преди години ако са грабвали със 70 ст. на литър, представете си какви са били разходите за издръжка, допълни той.
 
Държавата трябва да се намесва, но не с уговорки, а с реални действия. Всеки ще се ориентира с какъв марж го товарят, смята лидерът на "Воля".
 
Според Марешки, ако трябва държавата да направи четири склада, това ще осветли бизнеса.
 
Относно коментара, че българите могат да купуват бензин и от околните страни, Марешки каза, че това е блокирано заради господстващо положение. "На мен ми е трудно да внасям, представете си за по-дребните търговци. Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа", обясни Марешки.
 
Не съм излязъл на протест, защото смятам, че бунтовете трябва да са по време на избори, допълни той и изтъкна, че е нужно държавата да има свои складове за съхранение на горива."На тях им е изгодно да излиза тази бележка (от Валентин Златев за цената на бензина - б.р.), но на нас потребителите - не", допълни Марешки и каза за пореден път, че единствено разликата между доставна и продажна цена са важни.Запитан за рокадите в управлението, той бе категоричен, че конструкцията няма да се срути, ако: "и другият циник Каракачанов, който е човек на ДПС, си подаде оставката. Той им е най-удобен", смята Марешки.Веднага след това партийният лидер постави реторично въпроса защо той самият не бил в управлението и започна да обяснява, че тези, които са там, имат зависимости или продават българско гражданство (арестуваният председател на ДАБЧ е човек на Обединените патриоти - б.р.).
 
Марешки не подмина и факта, че заместникът на Красимир Каракачанов в партията и евродепутат Ангел Джамбазки бе оставил зареден пистолет в багажа си на път към Брюксел и благодарение на бдителността на нашите граничари законният му пистолет престоя на аерогарата няколко дни.
 
"Тези неща, тези факти ги правят зависими и за това те са там. Искам да се пречупи картела - безплатни лекарства за всеки българин", каза Марешки и изтъкна, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е сниман с лидера на ДПС Ахмед Доган.Запитан за свалянето на собствения му имунитет, Марешки каза, че всички, с които имал сделки, не са били заплашвани. "Тези, с които нямаме, твърдят, че са изнудвани", каза Марешки по повод делата срещу него и членове на неговата партия.
 
Официално бюджетът е сравнително добър. Против концесията на летище София сме, против разходите на самолети, каза лидерът на "Воля", визирайки парите за ремонт на наличните ни военни самолети.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Бо
    Боби
    0 0
    21:49, 30 ное 2018
    Както и да го наречем ... горивата у нас са доста некачествени и цената е завишена ! на 3 - 4 месеца ръстове по 10-14 стотинки тва реално ли е ?
  • 2
    Ба
    Баровеца
    0 0
    07:25, 1 дек 2018
    Аз не знам какви са тия идиоти, които протестират срещу цените на горивата... и без това са от най-ниските в Европа
  • 3
    Ло
    Лори
    0 0
    07:25, 1 дек 2018
    Цените на горивата са евтини дори! Нормално е да се вдигнат, това би било логично!
  • 4
    За
    Занко
    0 0
    07:26, 1 дек 2018
    Протестантите са платени от БСП .... нека да не им обръщаме внимание
  • 5
    Пе
    Пелефон
    0 0
    07:26, 1 дек 2018
    Цените на заплатите също се вдигат, на горивата също ще се вдигнат, нормално е това!
  • 6
    За
    Запо
    0 0
    09:04, 3 дек 2018
    Цените на горивата при нас са дори евтини! Айде ходете и вижте по Европа как е, протестантите
  • 7
    Ка
    Калич
    0 0
    09:04, 3 дек 2018
    Дори и да се вдигнат цените на горивата ще бъде нещо нормално
Последни новини