Йовкови дни в СУ"Йордан Йовков"

Вече втора седмица в СУ„Йордан Йовков“ текат различни събития в чест на патрона на училището, писателя Йордан Йовков.

Както всяка година бяха обявени различни конкурси – литературен, за рисунка, за фотография и за мултимедийна презентация. Тази година те са на тема „Йовков през моите очи“. 

Голяма част от другите мероприятия като екскурзии, посещения на театрални постановки, изложби от рисунки и фотографии,презентиране на видео клипове  започнаха от 29 октомври и ще продължат до 8 ноември.

Като продължение на Седмицата на четенето на 5 ноември четвъртокласници представиха живота на Йовков и творчеството му пред  второкласници. На следващия ден в поредното предаване на радио „Училищни дни“ бе представена драматизация на разказа „Песента на колелетата“, а часът на класа бе посветен на Йовков и творчество му.

Спортните междучасия, състезателни игри между класовете,  продължиха почти две седмици и ще завършат с баскетболни и волейболни срещи между осмите и деветите класове и между десетите и единайстите класове.

В един от поредните Йовкови дни ученици от всички класове ще посадят дръвчета в двора и около училището, като след това всеки клас ще се грижи за своето дръвче.

На заключителното събитие в навечерието на 9 ноември, рождения ден на Йордан Йовков,  осмокласници ще представятдраматизация на разказа „По жицата”и ще бъдат наградени класираните в различните конкурси ученици.

Клуб Журналист

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини