Йоана и Хаджер с награди от конкурса "Свобода или смърт юнашка"

В Деня на народните будители, НМ „Христо Ботев“ гр. Калофер бе домакин на връчване на наградите на победителите в Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“, посветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, организиран от община Карлово и подкрепен от Министерството на образованието и науката.

Над 150 участници от цялата страна се включиха в конкурса. Компетентно жури за литературните творби с председател Мариан Кръстев – поет и преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Карлово и членове: Мирослав Колев – директор на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово, Ася Николова – директор на НМ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, София Димитрова – общественик, Маргарита Сангурова – главен специалист в дирекция „Хуманитарни и социални дейности“, отсъди кои ще са победителите. Чрез своите творби – литературни и художествени – участниците в конкурса по свой начин отбелязаха кръглата годишнина от рождението на Христо Ботев и изразиха своето отношение към делото му 170 години по-късно.

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски поздрави всички участници и благодари на Радостина Николова – директор на Дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ в МОН за подкрепата. „Когато говорим за Ботев, Левски и нашите будители, да търсим делата им, които те са ни завещали за днешна България“, каза г-н Карагенски пред присъстващите и връчи наградите.

Директорът на НМ „Христо Ботев“ Ася Николова също благодари на учениците от цялата страна, предоставяйки им безплатен достъп до всички музейни зали в град Калофер. Поздрав отправиха и председателите на журито в двете категории Мариан Кръстев – литератор и Димитър Бакърджиев – художник.

Наградените участници получиха грамота, книги и сувенири, посветени на Ботев, и парична сума.

След церемонията по награждаването, в знак на признателност, учениците поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, неговата майка и Мемориален комплекс - Христо Ботев.

Споделяме моменти от награждаването на Йоана и Хаджер и им пожелаваме нови творчески изяви, в които чрез силата на словото да търсят, изразяват, преосмислят и създават градивни светове и истини. Съвремието ни има нужда от това!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини