14 °C

Мистериите на нацистките убийства по VIASAT History през ноември

Мистериите на нацистките убийства
Започва от понеделник, 12 ноември, в 22:00
Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Навлизаме в много мътни води. Истина е - и не е изненадващо, че личнит живот на лидерите на най-зловещите политически режими е бил заобиколен с тъмни мистерии, сред които неразкрити убийства.
Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение. С помощта на архивни кадри, възстановки, реконструкции, най-известните експерти и историци и нови кадри от ключовите места, ще се докоснете до някои от най-големите тайни в историята.

100 дни до победата
Започва от неделя, 11 ноември, в 19:45
Брой епизоди: 2 x 60 мин.

С помощта на кинематографични възстановки, интервюта с водещи историци и най-модерната компютърна анимация, "100 дни до победата" е завладяващ разказ за последните 100 дни от Първата световна война. Вижте как генералите на Съюзниците са работили заедно по нови начини, за да спечелят войната.

Пет от най-проницателните лидери в историята - маршал Фердинанд Фош (Франция), полеви маршал Дъглас Хейг (Великобритания), генерал Джон Пършинг (САЩ), генерал Артър Къри (Канада) и генерал Джон Монаш (Австралия), се обединяват, за да победят врага с непозната до момента екипна работа и иновативност.

Вълнуваща и драматична, поредицата показва най-големия мултинационален подвиг на участниците в Първата световна война.

Стогодишнина от Първата световна война
Цял ден в неделя, 11 ноември

По случай 100-годишнината от края на Първата световна война, не само ще започнем да излъчваме "100 дни до победата" - завладяващ разказ за последните 100 дни от Първата световна война, но ще покажем по-ранни документални поредици, които представят различни нейни аспекти. "

7 дни - пътят към Първата световна война" разказва за 37-те дни преди началото на Първата световна война, а "Нашата световна война" представя свидетелства на войниците, които са я преживели.
Във "Войната на асовете" научаваме какво е променил новият за времето си феномен - военната авиация, а "Първата световна война в числа" предлага ясен разчет на истинската цена на Голямата война.

Първите хора
Започва от неделя, 18 ноември, в 21:00
Брой епизоди: 5 x 60 мин.

Хората са направили първите си крачки в африканската савана преди повече от 200 000 години. Днес има седем милиарда човека на планетата Земя.

Как са се справили с трудностите нашите предци, как са се разпространили от континент на континент и каква е тайната на техния успех? С помощта на нови изследвания на фосили и последните достижения на генетиката, тази световна детективска история стига до сърцевината на това какво ни прави хора.

Смъртносно разузнаване
Започва от сряда, 7 ноември, в 21:50
Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Документалната поредица разследва и показва много от подозрителните случаи на смърт на световно известните учени. Десетки учени в света умират в необичайни обстоятелства през последните няколко десетилетия и в много от случаите няма никакво обяснение. С помощта на експертни анализи на бивши следователи на ФБР, експерти по експловизите и агенти под прикритие, "Смъртоносно разузнаване" отваря подозрителните досиета, разкривайки смъртоносната смесица от конспирация, шпионаж и интриги.
От ядрени физици, взривени с кола бомба, до оръжейни инженери, застреляни на прага на дома си, поредицата доказва, че прекомерното знание може да коства живота на човека.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини