7 точки предлагат на общинските съветници да обсъждат на редовната сесия

7 точки има в дневния ред на сесията на Община Първомай, която ще се проведе утре – 31 октомври, от 17.30 часа в Пленарна зала.

Сред точките е приемането на отчета за изпълнение на бюджета за миналата 2017 година, което включва както отчет на усвояването на евро средства, така и уточняването на инвестиционната програма и извършените текущи ремонти, които е трябвало да бъдат реализирани през миналата година.

Отново ще бъда направен опит за актуализиране на Бюджет 2018. Съветниците ще разгледат и внесения от кмета Папазов отчет за състоянието на общинския дълг.

Предстои да бъде открита процедура за определяне на съдебни заседатели.

Зам.-кметът Ружди Салим внася докладна записка за удължаване срока на Договор за земеделска земя от землището на с.Градина, Негово е и предложение за продажба чрез публичeн търг на имоти в село Виница.

Общинските съветници ще разгледат свое решение от септември 2015 година, което Салим предлага да бъде променено. Преди 3 години е сключен договор за безвъзмездно право на ползване между община Първомай и Министерството на правосъдието, с който е предоставена стая на втория етаж на бившия Пионерски дом за нуждите на „Пробационно звено“. Помещението се оказва невъзможно за ползване и затова ползвателят моли да му бъде дадено друго. За да стане това е необходимо да бъде променено решението на Общински съвет и договора.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ос
    оставка..оставка..оставка.....
    5 -1
    14:15, 30 окт 2018
    мъка,мъка..пак ще трябва да мислят..а пък това действие не им се отдава
Последни новини