Арестуваха семейство Баневи във Франция

Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани във Франция, съобщи БНР.

Арестът на семейството е извършен тази сутрин в Ница с европейски заповеди за задържане и за двамата съпрузи и европейска заповед за разследване. Това оповести заместник -главният прокурор Иван Гешев .

Първоначалната информация беше, че арестът е осъществен на територията на Париж.

Гешев посочи, че става дума дума за източването на завод "Полимери" АД, приватизиран преди години от бизнесмена от Хасково Николай Банев.

Той и съпругата му са със задочни обвинения за участие в престъпно сдружаване на извършване на данъчни, длъжностни и документни престъпления и за пране на пари.

„Полимери“ АД бе приватизирано от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 година. Три години по-късно бе обявено в несъстоятелност.“Резултатът за всички е ясен. От 1800 работници, в момента се изхранват нула семейства", каза Гешев, цитиран от БНР.

Претърсванията на адреси в София и страната, които започнаха днес, продължават. По искане на българските власти, процесуално- следствени действия се провеждат и във Франция, каза още заместник - главният прокурор Иван Гешев.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ха
    Хахахаха
    20 0
    19:10, 26 окт 2018
    Ах колко хубаво ми дойде
  • 2
    Cc
    CCCP
    25 0
    19:32, 26 окт 2018
    На този хубавец баща му беше активен борец против капитализма...Смях!
  • 3
    Di
    Dimmu
    22 0
    19:45, 26 окт 2018
    Сем. Ай Баневи. Такива самозвани- капиталисти ни е..ха мамето.
    • Бк
      БКП
      9 -1
      02:39, 27 окт 2018
      И този Червеното Знаме го роди. Както и Георги Гергов-Свинаря, Гриша Ганчев, Ветко Арабаджиев, и стотици други верни другари.
  • 4
    Ан
    антимишок
    2 -1
    08:37, 27 окт 2018
    БКП,кой води баневи с правителственият самолет в оае?!не беше ли тогава премиер б.б?!истината е че баневи свършиха парите и затова ще бъдат разкарвани из съдилищата като мечки на селски панаир,за кеф на раята и най-вече за кеф на тъпите фенове на банкенския дерибей!
  • 5
    Че
    Червенков
    4 0
    09:56, 27 окт 2018
    Нали питате защо държавата е в това положение. Ето ви отговора-БАНЕВИ. Ето на такива хора комунистите раздадоха парите на държавата и продадоха предприятията на безценица за да ги фалират и закопаят.
  • 6
    Ba
    bai spiro
    2 0
    10:14, 27 окт 2018
    хасково.нет защо пишете че банев е от хасково?
  • 7
    Корена на Банев е от с Спахиево Хасковско от там са излбезли доста антифашисти и ятаци Доскоро бе жив един от тях Бялко Христов Запрянов
Последни новини