Бдение в София в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

Бдение в София ще има тази вечер на пл. "Св. Неделя" в памет на жестоко убитата журналиста Виктория Маринова.

Разследването на тежкото престъпление, извършено в Русе, продължава. Продължават огледите, разпитите и претърсванията. В помощ на местната полиция са изпратени служители от София.

30-годишната телевизионна водеща е убита по особено жесток начин, като преди това е изнасилена. Тялото е открито на брега на Дунав.

Убийството има международен отзвук. То е отразено от Би Би Си и "Гардиън". И в двете публикации се набляга на това, че Маринова е била разследващ журналист.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер писа в "Туитър", че е шокиран от бруталното убийство на български журналист. "Моите мисли са със семейството ѝ. Тя е третият журналист, убит в ЕС за една година", пише Вебер и подчертава, че това е много притеснително че е необходимо спешно българските власти да извършат пълно разследване.

Shocked by the brutal murder of Bulgarian journalist #VictoriaMarinova. My thoughts are with her family. She is the third journalist killed in the EU in one year. This is deeply worrying. A full investigation by the Bulgarian authorities is needed urgently.

— Manfred Weber (@ManfredWeber) October 7, 2018

Международния комитет за защита на журналистите призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството.

Организацията "Репортери без граници" също призова българските власти да хвърлят цялата светлина върху цитирам "този ужасяващ акт".

Комитета за защита на журналистите призова българските власти да положат всички усилия и да използват всички ресурси, за да изправят отговорните пред правосъдието. Оттам припомнят, че през изминалата година вече са убити двама журналисти заради работата им – малтийска разследваща журналистка Дафне Галиция, която беше убита през октомври 2017 година от експлозия в колата й, както и словашкият разследващ журналист Ян Куциак, застрелян през февруари.

Полицията обяви, че работи по всички възможни версии – и свързани с работата на жертвата, и с личния ѝ живот.

Тепърва ще се изяснява дали Маринова е станала случайна жертва или е била следена.

Източник: btvnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    храбрият войник ШВЕЙК
    4 0
    11:21, 8 окт 2018
    С бдения молитви и празни приказки престъпноста не се бори а с РАЗСТРЕЛИ
Последни новини