Десетки деца от Смолян и областта се включиха на финала на проекта "Твоят час"

Изображение 1 от 4

    Днес Смолян посрещна десетки деца, участници в заключителната изява по проекта „Твоя час”. По данни на РУО-Смолян в „Твоя час”- през първата фаза на проекта 2016/2017 учебна година се включват 58 училища от всичките 61 в област Смолян, а броят на участвалите ученици е 6052. През втората фаза -2017/2018 учебна година, в проекта участват 53 училища с 5951 ученици.

    Областният управител Недялко Славов приветства присъстващите на заключителната проява и отправи специален поздрав към учителите по случай днешния празник – Международния ден на учителя.

    Според него едно от големите постижения на „Твоят час” е създаването на по-трайна и емоционална връзка между учител и ученик. „Смятам, че това е един от успешните подходи в съвременното образование, който надгражда уменията и знанията на учениците, като същевременно допълнително ги мотивира. Вниманието е насочено към всеки един ученик, върху неговите способности, талант.”, каза Славов и определи проекта като изключително успешен, като се постига и намаляване на броя на отпадналите ученици от училище.”

    В дейностите по проекта учениците се увличат в колективна работа, придобиват способности за работа в екип, сплотеност и чрез общи усилия постигат качества, които ще им бъдат полезни и след като завършат училище.

    Проектът е финансиран с европейски средства по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., а основна цел е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини