„Жива усмивка“ в Езиковата в Деня на усмивката

Усмивката оживя буквално в Световния ден на усмивката в Хасковската езикова гимназия. Учениците от осми клас очертаха с телата си емотикона, с който се отбелязва празника-жълтото ведро личице, чийто автор е  американският график Харви Бел.

Всяка година в първия петък на октомври светът отбелязва Международния ден на усмивката.  Негов символ е жълтият емотикон с усмихнатото лице.

Той създава символа в 1963 г. по поръчката на американска застрахователна компания за логотип.

„Усмивката“ се появява върху фирмените значки на реверите на служителите от компанията. Става бързо любима на клиентите, че се налага издаването на нов тираж значки.

Нейният автор е и основоположникът на Международния ден на усмивката, като сам се определя за „международен посланик на щастието“. Замисълът му е първият петък на октомври да бъде ден, посветен на „доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“.


Според Бел именно есента е сезонът, когато на фона на листопада и оттеглящата се за зимен покой природа, хората се нуждаят от повече ведрост и оптимизъм.
За първи път денят на усмивката е отбелязан в американския град Уорчестър, щата Масачузетс, на 1 октомври 1999 г.

Още преди започването на учебните занятия днес, учениците от Езикавата  бяха посрещнати от доброволци от младежката организация на БЧК, които им раздадоха пасти за зъби за блестяща усмивка.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    12 -3
    14:35, 5 окт 2018
    Трябва да правим всичко ,което правят "Хамериканците".Добре че не ядат *****!
    • :)
      :)
      5 -1
      00:26, 6 окт 2018
      Ние вече отдавна ядем *****. :)
  • 2
    Ох
    Ох
    0 0
    07:40, 8 окт 2018
    Стига вече с тия флашмобове и с тия надписи и рисунки с тела. Всяко училище вече написа всевъзможни неща с телата на учениците си, а те горките все по-рядко могат да пишат с ръцете си:) Уилищата се занимават с допълнителни дейности дотолкова,че не остава време за основната им задача:)
Последни новини