27-годишният Иван Матеев стана "Любим учител" в Езиковата гимназия

Изображение 1 от 2

    27-годишният учител по психология в хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" Иван Матеев получи наградата "Любим учител" на днешния Международен ден на учителя.

    Призът се присъжда от името на Ученическия съвет към училището. Матеев е бил номиниран от няколко класа и за него е имало най-много гласове. Грамотата му бе връчена от Наталия Виделова, председател на Ученическия съвет.

    "Наградата означава едно огромно признание за мен. Истински щастливец съм да я получа. Тя означава и обратна връзка, защото каквото отдаваме в живота, това и получаваме. Когато правиш нещата с огромно желание, те винаги се случват", сподели Матеев.

    Професията учител е сбъднатата му мечта. Още от ученик той е мечтаел да бъде учител. "Може би няма по-велико нещо от това човек да постигне онова, за което мечтае. Както казваше един поет "Мечтата не се преследва, тя се живее", каза Иван Матеев.

    Той преподава в Езиковата гимназия за втора година. За този кратък период вече е успял да се докаже пред учениците и да ги накара да го заобичат. Според него ролята на учителя е да подготви ученика за живота и да го научи как да открива доброто във всеки един човек.

    "Професията ме учи на това, че всеки ден човек може да открие повод за усмивка. Най-честата причина за тази усмивка са самите ученици, техните емоции, преживявания. Не само учителят учи учениците на знание. Обратната връзка също съществува", смята преподавателят. Признава, че основната трудност, с която може да се сблъска един учител днес, е демотивацията, но това не е проблем, а по-скоро решение, защото тя винаги може да бъде преодоляна с добро отношение към ученика.

    "Радвам се, че Иван Матеев е при нас. Ние имаме нужда от млади, компетентни и обичащи професията си учители", коментира директорът на гимназията Деян Янев. На всички свои колеги той пожела да работят с огромно желание.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ро
      Родител
      20 -31
      17:24, 5 окт 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Ро
      Родител
      47 -9
      18:14, 5 окт 2018
      Не мисля, че в Езиковата гимназия е лесно!
      Най-голямата награда за един учител е признанието от учениците му, но понеже е млад дайте да го оплюем едва ли не, не кара часове, а симулира преподаване" весело и лесно" Как не ви е срам! Вместо да се радвате "г-н родител" да плюете по учителя! Браво на г-Матеев!
    • 3
      Чо
      Чоко
      35 -5
      18:26, 5 окт 2018
      Браво на младия учител! Такива като него са бъдещето на образованието в България. На по горния "родител", поинтересувай се за резултатите на матурата по философия на учениците от езиковата и тогава говори колко е лесно. Пишеш без да го познаваш, това е най лесно нали!
    • 4
      Ми
      Мишка си
      26 -10
      19:40, 5 окт 2018
      Награден е заради манипулацията на директора ни, защото не получи ДТВ за 15.09.
      Трябва и да получи, защото е вратарче и знаем как го назначиха
    • 5
      Ja
      jajak
      21 -3
      20:36, 5 окт 2018
      Браво,Ванко!Още от дете искаше да бъдеш учител,когато баща ти преподаваше в с.Клокотница.Поздравления!
    • 6
      Ро
      Родител
      27 -4
      21:08, 5 окт 2018
      Г н Иванов не обръщайте внимание на ! Смело нагоре ! Гордеем се, че такъв учител преподава на нашите деца! Заради такива учители децата ни ще порастнат като достойни млади хора! Благодарим Ви!
      • Ро
        Родител
        17 -4
        21:22, 5 окт 2018
        Дано само децата ни да научат български като ПОРАСНАТ ...
    • 7
      Ке
      Кенанския Маймун
      11 -9
      05:26, 6 окт 2018
      Като гледам снимката и усмивката
      , бая "Не-Бого-угодни" мисли има в главата на
      палавата послушницата от Езиковия Метох :))
    • 8
      Си
      Силвана Андреевас
      10 -5
      05:48, 6 окт 2018
      Смело напред господин Иванов заслужавате много повече
    • 9
      Ох
      Ох
      8 -10
      06:45, 6 окт 2018
      Баща учител! Боже, боже по различни няма в таз система. Поколенията се нижат, по наследственост, а децата с матурите по желание философия или психология ги записват защото се вземат лесно. Защо тофава всички не записват математика, а аамо тези с профил математика. Помислете, а!
      • Ру
        Рупчо от с. Васково
        8 -3
        10:38, 6 окт 2018
        Защото ги е страх :)
      • Ро
        Родител
        6 0
        13:53, 7 окт 2018
        Ти защо не идеш на матура по философия да видиш колко е лесна?
        На празни приказки в тая държава сме се наслушали! А да оплюем някой, без да го познаваме е черта само на българина!
    • 10
      АН
      А най
      11 -4
      16:00, 6 окт 2018
      А най-подиграваната в Хасково е пом.директорката на ученическото общежитие. Всички й се смеят на селските изпълнения, за които получава най-голямата заплата. Не й пука на госпожата за резила. От години трябва да е пенсионерка Наска, ама нали е близка на директора, взема големите пари и си клати краката. РУО се прави, че не знае. Нахалница.
    • 11
      Ро
      Родител
      6 -3
      13:48, 7 окт 2018
      Браво, г-н Матеев! Напълно заслужена награда, макар и млад, вие показахте за кратко време, какво е професионализъм и себеотдаване. Продължавайте със същата любов към децата да практикувате професията учител!
    Последни новини