7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната сесия

7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната редовна сесия, която ще се проведе от 17.30 часа в Пленарна зала.

5 от предложенията са внесени от кмета на общината Ангел Папазов.

За втори път ще бъде обсъждана актуализация на общинския бюджет. Финансовата рамка е увеличена със 192 000 лв.

Общинският парламент ще се занимае с отчета за общинския дълг, както и  одобряването на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на общината.

Предстои да бъде разрешено съществуването на още една паралелка под допустимия минимум. Тя е в ПГСС „Васил Левски“ и за нея не се изисква допълнително финансиране.

Съветниците отново ще се занимават с прехвърлянето на общинските язовири към държавата за управление от новосъздаденото Държавно предприятие с цел по-доброто и експертното управление на язовирите.

Заместник-кметът Ружди Салим внася предложение за продажба чрез публичен търг на недвижими имоти – частна общинска собственост по регулационния план на с. Виница.

Негово е и предложението до Министерски съвет на Република България, за отпускане на персонална пенсия на Тодорка Димитрова с. Татарево, по член от КСО, касаещ майки на 5 и повече деца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ИО
    И още
    8 -3
    09:50, 27 сеп 2018
    Да обсъдят и къде са парите на под. "Образование и култура" и защо учителите на общинските детски градини и читалища няма да получат заплатите си този месец. Предлагаме незаменимата вече пенсионерка Катя Николова, да дойде на сесията и да каже къде и за какво са похарчени парите.
  • 2
    ИО
    И още още....
    6 0
    15:23, 27 сеп 2018
    Най-добре е на тази сесия да има една единствена точка в дневния ред .т.- 1- Колективна оставка на всички общински съветници ,Ангу и неговите вересии.Вкупом всички съгрешиха и станаха излишни.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    4 0
    16:36, 27 сеп 2018
    Ава тая точка трябва да се утмени ва щото едно време ве кату иликторат имахте една идинствена точка да избирете читав кметь и съ прувалихте ся за ко искате те дето ги избрахтя доброволно да си дават уставката. Щото по избури къту въ срещне ангу и ви каже здрастиииииии и ви умекваха капачките на опридилени хора а ся уставки искате същата е и с фитлето а феса се указа най хитър щото без избурна кампания и без гласове гу напрайха заместник падишах на убщинътъ .
Последни новини