19 °C

7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната сесия

7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната редовна сесия, която ще се проведе от 17.30 часа в Пленарна зала.

5 от предложенията са внесени от кмета на общината Ангел Папазов.

За втори път ще бъде обсъждана актуализация на общинския бюджет. Финансовата рамка е увеличена със 192 000 лв.

Общинският парламент ще се занимае с отчета за общинския дълг, както и  одобряването на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на общината.

Предстои да бъде разрешено съществуването на още една паралелка под допустимия минимум. Тя е в ПГСС „Васил Левски“ и за нея не се изисква допълнително финансиране.

Съветниците отново ще се занимават с прехвърлянето на общинските язовири към държавата за управление от новосъздаденото Държавно предприятие с цел по-доброто и експертното управление на язовирите.

Заместник-кметът Ружди Салим внася предложение за продажба чрез публичен търг на недвижими имоти – частна общинска собственост по регулационния план на с. Виница.

Негово е и предложението до Министерски съвет на Република България, за отпускане на персонална пенсия на Тодорка Димитрова с. Татарево, по член от КСО, касаещ майки на 5 и повече деца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ИО
  И още
  8 -3
  09:50, 27 сеп 2018
  Да обсъдят и къде са парите на под. "Образование и култура" и защо учителите на общинските детски градини и читалища няма да получат заплатите си този месец. Предлагаме незаменимата вече пенсионерка Катя Николова, да дойде на сесията и да каже къде и за какво са похарчени парите.
 • 2
  ИО
  И още още....
  6 0
  15:23, 27 сеп 2018
  Най-добре е на тази сесия да има една единствена точка в дневния ред .т.- 1- Колективна оставка на всички общински съветници ,Ангу и неговите вересии.Вкупом всички съгрешиха и станаха излишни.
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  16:36, 27 сеп 2018
  Ава тая точка трябва да се утмени ва щото едно време ве кату иликторат имахте една идинствена точка да избирете читав кметь и съ прувалихте ся за ко искате те дето ги избрахтя доброволно да си дават уставката. Щото по избури къту въ срещне ангу и ви каже здрастиииииии и ви умекваха капачките на опридилени хора а ся уставки искате същата е и с фитлето а феса се указа най хитър щото без избурна кампания и без гласове гу напрайха заместник падишах на убщинътъ .

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини