10 първокласници повече влизат в общинските училища

    2136 ученици  влязоха днес в класните стаи на 14-те общински училища в Първомайско. Точно толкова са били и миналата година.

    Специален гост за откриването на учебната година в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ беше Соня Мелоян – Директор „Организация и контрол“ в Министерството на образованието и науката.

    „…Особено се вълнувам, че в днешния ден съм с вас, каза тя, и имам възможността както от свое име, така и от името на МОН да Ви пожелая „На добър път!“ в днешния празничен ден… Не е случайно, че началото на учебната година не съвпада с календарната. Векове назад за нашите деди, когато е приключвало прибирането на реколтата е започвала грижата за най-важната реколта – грижата за бъдещето на поколенията.“

    Специална за ПГСС „Васил Левски“ ще е 2018/19 година. Днес там за 60-и път удари първият звънец, а сградата на училището е реновирана, класните стаи са обновени, оборудвани са нови кабинети и вървят довършителните дейности по проект за над 1,3 млн. лева.

    В приветственото си слово директорът на училището Росица Генова каза: „Нашето училище не е просто реновирана сграда. То е свят, в който ще получите духовно богатство, знание и приятели… Миг подир миг, година след година вече 60 години продължаваме да предем вълшебната нишка на сътворението и знанието...“

    Най-развълнувани както винаги бяха първокласниците. В общината те са 227, което е с 10 ученици повече от миналата година и със 7 по-малко от предходната 2016-а.

    763  деца влязоха  в детските градини.

    Началото на учебната година стартира заедно с кампанията „Дарете здраве вместо цвете за Боян Бонев“. Призивът на директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев беше подет и от други училища и детски градини.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини