Четири оферти за строителство на ГКПП „Рудозем-Ксанти”, до два месеца комисията ще реши за изпълнителя

Изображение 1 от 3

    Днес в Областна администрация – Смолян комисия в състав: заместник-областният управител Андриян Петров – председател, и членове – инж. Костадин Капитанов, инж.Венелин Върбанов, юристите Калоян Богев и Любомир Равелов, отвори постъпилите оферти за участие в открита процедура по възлагане на обществена поръчка за строителство с предмет: „Строителство на обект: Граничен контролно-пропусквателен пункт „Рудозем-Ксанти” и подходен път”.
    Оферти за участие са постъпили от четири фирми, според реда на постъпване те са:
    1. Оферта от Обединение Партньори – Ксанти ДЗЗД;
    2. Оферта от „Галчев – Инжинеринг ЕООД” АД;
    3. Оферта от „ИСА 2000” ЕООД;
    4. Оферта от „ДЗЗД АПП Рудозем-Ксанти 2018”.

    В шестдесет дневен срок, т.е. два месеца, Комисията ще разгледа офертите по реда на тяхното постъпване и ще вземе решение за избор на изпълнител.
    Припомняме, че Областният управител на Смолян е възложител на обществената поръчка за строителство на граничния пункт край Рудозем. Поръчката включва изграждането на подходен път към ГКПП – продължение на второкласния път II-86, с пътно платно включващо три ленти за движение. Трябва да се изгради и самия гранично-контролен пропускателен пункт, включващ оформяне и благоустрояване на две площадки, изграждане на 3 административни сгради, 2 контролни кабини, площадка за мобилен рентген, навес с метална покривна конструкция и осова автомобилна везна за обслужване на ГКПП, изпълнение на отделни пътни трасета с по четири самостоятелни ленти.
    До отварянето на офертите се стигна най-накрая след обжалване на процедурата и окончателно решение на КЗК и съда по казуса. Надеждите са, че скоро и самото строителство ще тръгне и чаканият десетилетия граничен пункт край Рудозем ще бъде факт.

    СмолянБгвести

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини