30 °C

Пострадала при вчерашната катастрофа е 33-годишна жена

Жена на 33 години е пострадала леко при вчерашната катастрофа в Първомай.

Инцидентът е станал преди 10.15 часа. В РУП – Първомай е постъпило съобщение, че на кръстовището между улиците „Христо Смирненски“ и „Бор“ са се сблъскали товарен автомобил „Пежо“ и автомобил от същата марка. Установено е, че 57-годишният водач на камиона е отнел предимството на леката кола, управлявана от пострадалата жена. След медицински преглед тя е освободена за домашно лечение. Пробите са доказали, че и двамата водачи не са употребили алкохол. И двамата участници в инцидента са от Първомай.

Кръстовището между „Бор“ и „Смирненски“ е невралгично заради ограничената видимост и инцидентите, които се случват винаги са заради отнето предимство. Много шофьори призовават общината  да вземе мерки за преодоляването на тези проблеми.

Т.Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Та
  Така е
  14 -2
  15:04, 11 сеп 2018
  Така е! Видимостта на това кръстовище е ограничена от паркиралите автомобили на тротоара на улица "Бор", пред бившия склад за безалкохолно.
 • 2
  Ин
  Иначе е
  13 0
  15:19, 11 сеп 2018
  В нашия град всеки кара както си иска и шофира където си иска. После са нивиновни другите. Абсолютно никой не спазва Правилника за Движение по пътищата.
 • 3
  Та
  така или иначе
  10 0
  16:22, 11 сеп 2018
  А на кръстовището на центъра на димитър благоев и собственика и клиентите му всеки ден спират на 1 метър от кръстовището? На другия край всички коли на сервиза са винаги спрени да пречат...
 • 4
  ??
  ???
  14 -1
  16:43, 11 сеп 2018
  А около ресторант "Хипноза" всеки вижда как се паркират колите на клиентите, колко пречат на движението, но нито се сигнализира, нито се вземат мерки.
  В петък наперена водачка на лъкскав джип спря возилото почти върху тротоара на входа на Пощата. При ситуация на пълна редица от спрени автомобили на отсрещния край на платното . В първия ден от изплащане на пенсиите, трудноподвижни възрастни хора бяха транспортирани с леки коли, но никой друг не си беше позволил наглостта да паркира по този безумен начин.
 • 5
  Aтанасов А.
  4 0
  13:54, 12 сеп 2018
  "Кръстовището между „Бор“ и „Смирненски“ е невралгично заради ограничената видимост и инцидентите, които се случват винаги са заради отнето предимство. Много шофьори призовават общината да вземе мерки за преодоляването на тези проблеми."......... Т.Кирякова Най малко журналистическата етика а след това и човешката ,изисква когато поднасяш дадена информация на обществото да я провериш дали е вярна за да не въвеждаш в заблуждение и по този начин да настройваш определени кръгове и групи прехвърляйки вината от истинският причинител (виновник) за дадената ситуация.Когато става това ПТП Т.Кирякова и останалите клакьори пред този склад за който пишете НЕ Е ИМАЛО спряло или паркирано дори колело.В 99% от катастрофите са ставали изключително и само по причина на НЕ СПАЗВАНЕ на знаците поставени на кръстовището.Т.Кирякова ,когато пишете по проблема направете си труда ,идете в РУП Първомай и поискайте да се запознаете с фактите по катастрофите на това в кавички "проблемно" кръстовище.Гарантирам Ви ,че ще се натъкнете на съвсем противоположни факти за причините ,от тези които изтъквате и за които пишете и настройвате обществеността да търсят вината там където не е. По този начин няма да се избегне по нататъшни подобни неприятни сцени,а ще продължат защото е нужно там (а и не само там) да се направят няколко неща за да се направи преминаването много по безопасно.На първо място трябва да се ограничи скоростта за преминаване от там.Могат да се сложат мигащи светлини захранвани от соларни панели,може да се направи и поддържа хоризонтална предупредителна маркировка,и също такава със знак стоп над земята ,във въздуха над поставения знак стоп наземно.За мен това е грижа за безопасността на хората и начина по който проблемите ще се сведат до минимум.А не след всяка катастрофа да заблуждавате кой е виновния и по този начин да не допринасяте по никакъв начин за решаването му. Ако продължавате по същият начин, да приемате проблема като нея,сблъсъците ще продължават, и дано Бог да ни е на помощ,щом сами си го причиняваме и не искаме да избегнем. А ето и какво е казано в ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА : Глава първа- Общи положения,Раздел първи-Общи правила -Раздел деветнадесети(19) Престой,Паркиране: Чл.98 (1) т.6- Престоят и паркирането са забранени : 6.На кръстовище и на по малко от 5 (пет) метра от тях. Разбирате ли какво разпорежда закона на територията на Република България? Хубав лош е такъв.Така ,че дори и да са паркирани понякога коли на това място,те са паркирани или са спрели абсолютно законно. Така ли не се научихте ,че не може и не бива да се живее според нуждите на тоя или оня.по тази логика забранете (противозаконно) паркирането из целия град за да може калпави шофьори да се чувстват в безопасност.
  • Пъ
   Първомай
   2 0
   15:01, 12 сеп 2018

   Видимостта на това кръстовище е ограничена независимо дали има спрели автомобили или не. Никъде не съм твърдяла, че вина за това имат паркираните там автомобили. Считам, че светофар на това място ще реши много проблеми.

  • 53
   5324534563
   1 -4
   16:14, 12 сеп 2018
   по правилник на това кръстовище не може да се сложи сфетофар така че не си плюнчете устите излишнж
  • 68
   681
   2 -1
   18:57, 12 сеп 2018
   Прав си за паркирането и шофирането из града.Само не знам как да принудим отговорните лица от общината да поставят малко боя по улиците ,та да личи къде е улица, къде е тротоар? Пълно безхаберие иначе за избори по къщите ни търсят!Тридесет години ?? централните улици не са видели боя,но и как да бъде сложена като има дупки като лунни кратери! От време на време виждаме козметични кръпки,които за кратко време пак са разбити.Казано накратко градът умишлено е оставен на изживяване а в последствие и на закриване.
  • Йй
   Ййй
   1 0
   23:00, 12 сеп 2018
   По същия правилник за движение по пътищата гласи следното: За паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Да не говорим за разстоянието между ППС-тата качени на тротоара и сградите- 2 метра. Както и допустимата максимална маса на ППС, паркирани на тротоара- 2,5 т. Не обвинявам никой, но на въпросното кръстовище се паркира от двете страни на пътното платно и тротоара.В много случай са паркирани ППС над 2,5 тона. Тъжното е, че не само там. Няма.нужда от светофар- стига да се сложат огледала за по-добра видимост.
 • 6
  Aтанасов А.
  3 -1
  14:07, 12 сеп 2018
  В другият репортаж на parvomai.net ,във връзка с този пътен инцидент напълно подкрепям Питагор за предложението му за светофар.Така с разумни предложения се решават проблеми а,не с голословни заключения и безполезни думи.Поздрави Питагоре!
 • 7
  Aтанасов А.
  6 -1
  14:44, 12 сеп 2018
  Искам да поздравя и всички колеги които са написали тук за други проблемни улици и кръстовища ,за гражданската им позиция.А сега и аз да напиша за няколко други места в града ни които също са много опасни и проблемни за движението.Най напред ще обърна внимание на кръстовището до Булконс ,пътя за Бяла река и Любеново.Там знак СТОП е ръждясал стар,който трудно се забелязва (лятото особено )защото е прикрит от клони на дърво.Маркировка хоризонтална липсва.Няма означени никакви пешеходни пътеки,а от там преминават доста хора които работят в индустриалната зона.Друго "проблемно" кръстовище с чести ПТП е кръстовището до мандра Шипка.Там освен ,че липсват също пешеходни пътеки,когато се прави ляв завой в посока Първомай -Дебър-Виница ,покрай оградата на Шипка има тумба от храсти които закриват видимостта,а на самото кръстовище има забележете РЕКЛАМНА табела ,вътре в самото кръстовище която закрива изцяло видимостта от пътя идващ от града,ул.Бор трябва да се изтеглиш навътре в кръстовището за да видиш дали идват автомобили които са с предимство . Следващото "проблемно" кръстовище е до Болницата и АДФ.Там също липсва маркировка ,едва виждащи се знаци.Липса на указателни табели с подходяща големина.Особено нощно време ,и ако не сте от града съм сигурен ,че няма да може да намерите отклонението за надлеза и магистралата и с.Градина. Има много ,ама много подобни в самия град за които в момента не се сещам.Колеги искам да помоля всички четящи тези редове ,да напишете кой където е забелязал подобни липси на знаци и нередности в пътната маркировка и означения да напише.Докога ще ни правят на глупаци и неразбиращи?От това може да зависи човешки живот.Бог да ни пази!
 • 8
  Aтанасов А.
  2 0
  17:28, 12 сеп 2018
  До 5324534563 е следният ми въпрос.Можете ли да ни информирате защо не може да се постави светофар на това кръстовище? За да не си "плюнчете устите излишнж ". Аз казвам ,че може и ще докажа това мое твърдение. Вие кажете защо не може?
 • 9
  Aтанасов А.
  3 0
  01:28, 13 сеп 2018
  Ййй,аз също не обвинявам никой,но не мога да приема ,защото закона никъде не забранява и не определя тонаж като условие ,че ППС което е над 2,5 тона не може да спира или паркира .В закона ясно и категорично е указано разстояние като изискване за паркиране и спиране ,което явно е съобразено с безопасността на движението.Не спазването на знаците и особено на знак СТОП не може да се оправдава с нищо.Всеки носи лична отговорност когато управлява ППС като участник в движението .Никой не е застрахован от грешки,или нарушение на пътен знак освен този който не шофира.И за да се сведат пропуските или недоглеждането по особено натоварени кръстовища трябва да се направи такава сигнализация и организация на движението ,че да се сведе до минимум евентуална грешка при преминаването им.Нито сме първият град ,нито ще сме последния с подобни проблемни улици,но има на всякъде по света примери за това, колко разумно и ефективно се решават.Няма нищо невъзможно стига да има волята и желанието да се направи.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини