Неджми Али представи пред медиите отчет за работата си като евродепутат

Неджми Али представи пред медиите в Кърджали средносрочен отчет за пленарната си дейност като евродепутат за периода 2014-2017 г.

След изтичане на по-голямата част от мандата на настоящият парламент/2014-2019/ искам да представя пред своите избиратели кратък отчет за съществената част от моята дейност като еродепутат в парламентарните комисии, делегациите, групите за приятелство, както и сред избирателите в България,заяви той.

  Неджми Али е един от отличниците в Европарламента. Като докладчик на Алианса на либералите и демократите за Европа/АЛДЕ/ той има 155 доклада в комисии,представя като основен докладчик свои разработки в 2 комисии.Има 32 изказвания в пленарна зала.Изготвил е 18 становища като докладчик на АЛДЕ.

  Неджми Али работи основно в Комисията по бюджетен контрол. В нея той е координатор. Евродепутатът е включен и в Комисията по бюджети, където отстоява интересите на страната ни за новия програмен период от 2020-2027 г. Неджми Али активно се изявява и в Комисията по външни дейности. Евродепутатът от България членува групата за приятелство Европарламент-Турция.

В интервю за БНР в началото на годината той призова за нормализиране на диалога между Анкара и Брюксел.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини