10 точки има в дневния ред на Общинския съвет

10 са точките в проекта за дневен ред на днешната общинска сесия.

8 от тях са по предложение на кмета Ангел Папазов. Той внася докладна за разрешаване съществуването на маломерни паралелки и отчета на изпълнението на решенията на Общински съвет.

Две са проекторешенията са свързани с бюджета – едното е информация за изпълнението му през първото полугодие и информация за изменението му до края на годината.

Ще бъде обсъдена възможността за поемане на краткосрочен дълг за разплащане по проекта за подобряване на материално-техническата база на ПГСС до верификацията на извършените разходи от Управляващия орган, след което се очаква тези разходи да бъдат покрити. Размерът на заема е 259 562 лв. и са част от допустимите по проекта разходи. Кметът Папазов внася и списъкът на 31 язовира, които безвъзмездно ще станат държавна собственост.

Има предложение за обявяване за частна общинска собственост парцел от регулационния план на село Градина. Има и докладна записка относно  одобряване на задание и издаване на разрешение за изработване на проект за Подробен устройствен план.

Другите две предложения са дело на заме.-кметът Ружди Салим:

Едното е за промяна на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Първомай, за да бъдат включени в нея и имотите на действащите институции в системата на училищното и предучилищното образование.

Има и предложение за внасяне на предложение в Министерски съвет на Република България за отпускане на персонална пенсия на дете, останало без родител, но неотговарящо на условията за получаване на наследствена пенсия.

Сесията ще се проведе днес – 30 август от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини