СОНИК СТАРТ посвети ежегодния си лагер на доброволеца от Първомай Стефан Калинов

    От днес град Левски е домакин на седмия ежегоден Доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ, който е посветен на доброволеца от Първомай Стефан Калинов. Събитието обединява деца и младежи от цялата страна в благородната кауза на доброволчеството. През последните години един от тях беше и Стефан Калинов, който си отиде твърде рано от този свят, но остави следа в сърцата и умовете на хората, на които помагаше.

    „Стефчо обичаше три неща - семейството си, приятелите и музиката, разказва за него Димитър Димитров – социален работник в ЦОП – Първомай - За семейството даваше всичко. Беше доброволец в нашия Център за обществена подкрепа и често наричаше нас - екипът на Центъра, свой приятели. Имаше една единствена цел - да помага на другите да бъдат по-щастливи. Цел, толкова чиста и невинна, че дори неестествена в този грозен свят. Но беше искрен!  В душата си знаеше, че без музика животът би бил грешка. И даряваше хората с песен при всеки удобен момент. “

    Лагерът в град Левски ще продължи по стъпките на седемгодишното приключение на СОНИК СТАРТ, започнало от Първомай и разказвало доброволчески истории в Драгоман и Карлово. 20 деца от Първомай се включват в разнообразни арт-дейности,  спортни състезания и в облагородяването на градския парк. Това са само част от тазгодишната програма на събитието.  Доброволческият лагер е уникално изживяване, организирано в рамките на дългогодишната Доброволческа програма на СОНИК СТАРТ, която има за цел да предостави възможности за изява на таланти и идеи; да включи деца и младежи в общозначими дейности, насърчаващи солидарността между хората и към природата; да научи подрастващите, че добрите дела дават сила на нас самите и вдъхновяват добрите дела у другите.

    „По стъпките върви и приключението продължи“ е едно от централните събития, част от Национална кампания за толерантност на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“.

    Доброволческият лагер се организира от социалните услуги, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ – Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик, Драгоман и Червен бряг; Центровете за настаняване от семеен тип в градовете Левски, Карлово, Първомай, Драгоман и Червен бряг; Дневен център за деца с увреждания в гр. Карлово; Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски; Защитено жилище Червен бряг и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания Червен бряг.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини