19 °C

51 000 лв. отделя Общината за ремонти на учебните заведения

С почти 51 000 лева разполага ОбА за ремонти на учебните заведения през лятото на 2018 година. Лятната ваканция трябва да стигне, за да бъде завършен ремонтът на покрива и на тоалетните на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. За това са отделени съответно 16 000 и 23 000 лв.

Текущ ремонт в помещенията върви и в ДГ „Марица“, като за него са предвидени 8 000 лв. До сега са боядисани 4 занимални, но предстои да се измаже стълбището и топлата връзка.

С едва 4 000 лв. е сменена дограмата на кухненския блок и фоайето на филиала ДГ „1 юни“ в село Крушево и е ремонтиран покривът.

Приключи и реновирането на сградата на ПГСС „Васил Левски“ , където в момента върви оборудването на конферентната зала, кабинета по биология и др. Средствата за това са по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Също по проект, НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър ще бъдат оборудвани със шкафчета за учениците от начален етап.

Ако се налагат ремонтни дейности в останалите школа, то те ще бъдат за сметка на делегираните бюджети.

Ремонтите не се очаква да закъснеят и да попречат на откриването на учебната година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  11 0
  12:04, 7 авг 2018
  За всички училища и градини в Първомай и общината се отделят средства, само за ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" не прочетох в статията. Доколкото съм запозната, децата и учителите от 5 до 7 клас ползват само 2 тоалетни, съответно 1 брой мъжка и 1 брой женска, като за да се стигне до тях, се минава през съблекални, които се използват за часовете по физическо възпитание. Вярно, че в това училище, повечето деца, които учат са от ромски произход, но това не означава, че не се нуждаят от средства за обновяване на училището. Явно на ромите в Първомай се гледа само, като на гласоподаватели.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  5 0
  13:54, 7 авг 2018
  Явааа кви са тия нужници за 16 хиляди лева ва. Тия нужници да не са некви японски дето измиват след като някой се изходи в тях и после пускат музика. Яваа до къде я докарахме кметя да дава толкова много пари явно сичкуту ученици от кирил и методия след време жъ ходят да учат в соуто. В тува няма нищо лошо щото сега старото училище е станало фиганско а не сме веке стъпили с двата крака в 21-ия век и фиганите трябва да се интегрират яз даже съм измислил тиорема и съм я казвал из те форуме някъде че след има няма 3-4 ангуви мандата фиганин жъ управлява общинътъ. За тва ангу дава толкова пари та и на фиганите да им е убу след къту закрият оу кирил и методий и ги накарат да се омешат с елитните ученици на соу-то.
  • Ги
   Гинчо
   0 0
   10:11, 8 авг 2018
   Питагоре, не ме разочаровай! Твоята да не стане като на Настрадин Ходжа фурната.Днеска така ,утре иначе. Даже са малко тия пари ако трябва да се прави както трябва и след това и за поддръжка.CH
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   12:33, 8 авг 2018
   А ва гинчУ ти видял ли си 16К лева на куп ва та приказваш на изуст. Кък съ прай кенеф с 16К лева знайш ли ни знайш за тва нимой приказвай. Плочките са по 10 кинта квадрата ва майстурлука да е най много 10 лв още тва са 20 кинта за туалетни чинии да идат 1000лв най много 2000лв за липилу да има няма още 1000 лева и тва са мноу остават 13 бона ва тва са 650 квадрата плочки ва ти видял ли си колко са 650 квадрата ва видял си ушите си без огледало май
 • 3
  Ки
  Кирил
  2 -5
  14:18, 7 авг 2018
  Оу "Кирил и Методий" отива в историята.И не само то,не си ли адекватен на времето нямаш място под слънцето.
 • 4
  Ме
  Методий
  8 0
  20:30, 7 авг 2018
  Да му мислят българите след като закрият ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"! По-точно - да му мислят ръководствата на общината и на елитното училище! Тогава българите ще започнат логично да се изселват в Пловдив. Гарантирано от опита на други общини.
 • 5
  Aтанасов А.
  0 0
  10:40, 8 авг 2018
  Г-жо.Кирякова, на улица Васил Априлов до която живеете в съседство, и по която минавате почти всеки ден, ЕДИНСТВЕНАТА съществуваща лампа НЕ свети от един месец !? На другия край на улицата така и така не поставиха друга и е много неприятно деца, жени и за всички да минават през нея по тъмната част от денонощието.Или направете на сайта място за подобни оплаквания и сигнали към общината,или Вие като журналист обръщайте внимание на подобни неуредици и проблеми в града.Благодаря!
  • Пъ
   Първомай
   0 0
   11:07, 8 авг 2018

   На сайта има място за подобни оплаквания - бутона "изпрати новина".

  • Aтанасов А.
   0 0
   23:03, 8 авг 2018
   Благодаря ще се възползвам от бутона.
 • 6
  Ги
  Гинчо
  1 0
  13:24, 8 авг 2018
  Наистина си ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ Питгоре.Неграмотно и некомпетентно плямпало си ти.Чети бе същество.Къде прочете ,че 16000 лева ще струва ремонта на един (1) бр.тоалетна.По всичко което си надраскал си личи че у вас си с кенеф.Не карай и децата да ходят в такова място.
  .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  14:53, 8 авг 2018
  А ва гинчу бай ти питагор е видял две и двеста ва ко жъ ми разпраяш на мене. Яз съм видел и кенефите в тва училище ва. Ти си многу илиментарен ва ти да не мислиш чи батя ти питагор ти разправя за идин нужник ва. С тия пъри могат да съ напраят повече от 30 колзета ва хайванин и ни зъбравяй че и преди прайха римонт там.
 • 8
  Ги
  Гинчо
  0 0
  18:13, 8 авг 2018
  А бе *********,ами защото са искали с малко пари (евтини)материали да направят "30" тоалетни,за това се ремонтират през година.Разбииш?Xf
 • 9
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  06:57, 9 авг 2018
  Ава гинчу тва е убществена сграда ва ти кви материали искаш да се използват скъпи ли ва нима у вас нужника е от мрамор, гранит и злату ли ва кой знае къв кенеф имаш и си тръгнал да даваш акъл. Ангу знае ко да напрай той жъ пише скъпи материали и жъ гепнат кинтите. Не винаги съ нужни скъпи материали ва да знайш особенно за нужници в училище щото там е развъдник за гамени но кво ти убира главата гинчува нищу тя мисли само за скъпи материали кът искаш скъпи материали бръкни си в жубътъ и си напрай твоя кенеф с тях да видиш тогава кък съ харчат пъри дето изляват от жоба

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини