11 °C

НКЖИ предлагат ново решение за разделението на града

Да се преустрои подлеза до автогарата в Първомай и да стане проходим за автомобили предлага генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Предложението е направено на среща между него и кмета Ангел Папазов, общински съветници и представители на инициативния комитет за изграждане на прокар, който да свързва северната и южната част на Първомай.

Всичко това за сега е само идея и предстои много работа по осъществяването ѝ. Генералният директор е дал думата си, че ще направи необходимото, за да се намери подходяща законова форма за изграждането на такова съоръжение.

То евентуално ще прилича на прокара в Любеново, ще се регулира еднопосочно със светофар и ще има пешеходен тротоар, удобен за инвалиди и майки с колички.

Инвеститорите ще трябва да се съобразят със закона, намирането на финанси и редица технически изисквания,

Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно, без конфронтация и аз се чувствам обнадежден, сподели присъствалият на срещата Янко Диков, който освен председател на Инициативния комитет е и общински съветник.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  21 -3
  10:32, 19 юли 2018
  Ся къто чета тия редове по горе ми стана кристално ясно че ДИКОff пак жъ яхне вълнътъ на мечатата за крокар и на другято избури догодина. И пак жъ иска да гу изберат людето щото той е най големия поборник за свързването на двата края на пърумая. Ако нкжи бяха модерна държавна фирма с модерно мислене можеха да излъжат общественоста че жъ напраят мост а те с къва плоска лъжа излянаха щели да разширавят подлеза ибати идиетите те не си дават сметка че наред с инжинерно техническите мероприятия жъ трябва да поръчват и ферибот.
 • 2
  Ха
  ХА-ХА
  20 -1
  10:36, 19 юли 2018
  "...Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно,.."

  ЩЕ СТАНЕ АМА НЕ В ТОЯ ЖИВОТ-ХА-ХА
 • 3
  Ша
  Шахматов
  10 -1
  15:45, 19 юли 2018
  Боже-е-е-е-е! Какви евтини мухоловки за наивници! Гласувай народе! За Дикофф, за този който ще ви обещае аерогара или пристанище на Марица за круизни кораби! Рядко съм виждал такива балъци!
 • 4
  Бю
  Бюрокрация
  5 -6
  22:23, 19 юли 2018
  Хубавите неща стават бавно. Бързи са само престъпниците. Действат внезапно като избиването на овце и др.
 • 5
  ,€
  ,€
  2 -2
  09:29, 20 юли 2018
  Хубавото на тоя живот е ,че има и други освен "Мара". Ezh
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -3
  10:40, 20 юли 2018
  Вярно казваш бюрокрацио хубуту става бавну за тва веке 29 години ни можим да са отървем от комунизъма и неговите изчадия в чувешки образ. Но явно на бъгарина му харесват хубавите и бавни работи ну да ни зъбрая че това веке замязва на сексуална иексплуатация на народа демек комунистите ни онождат хубаво и бавно много време и няма свършване.
 • 7
  Лу
  Лудото Коле
  10 -2
  11:10, 20 юли 2018
  По-евтиния, бърз и ефикасен вариант е да построят Офис на общинската администрация в "Северен Първомай"....

  ДАЖЕ нека общината се нарича "Община Северен Първомай". Вече има Република Северна Македония ...така чее , не виждам пречка.Та като го напраят това, северно-първомайци, вече почти няма да имат никакви причини да ходят в Южен Първомай (освен за Панагиря)! Ефтину и без излишни нерви!
 • 8
  Zo
  Zoro
  4 0
  13:32, 21 юли 2018
  Ша построят подлез ама друк пьт
 • 9
  Во
  Водния дух
  1 0
  23:42, 21 юли 2018
  И през прокара ще се минава с ладии и гондоли!!

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини