22 °C

НКЖИ предлагат ново решение за разделението на града

Да се преустрои подлеза до автогарата в Първомай и да стане проходим за автомобили предлага генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Предложението е направено на среща между него и кмета Ангел Папазов, общински съветници и представители на инициативния комитет за изграждане на прокар, който да свързва северната и южната част на Първомай.

Всичко това за сега е само идея и предстои много работа по осъществяването ѝ. Генералният директор е дал думата си, че ще направи необходимото, за да се намери подходяща законова форма за изграждането на такова съоръжение.

То евентуално ще прилича на прокара в Любеново, ще се регулира еднопосочно със светофар и ще има пешеходен тротоар, удобен за инвалиди и майки с колички.

Инвеститорите ще трябва да се съобразят със закона, намирането на финанси и редица технически изисквания,

Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно, без конфронтация и аз се чувствам обнадежден, сподели присъствалият на срещата Янко Диков, който освен председател на Инициативния комитет е и общински съветник.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  21 -3
  10:32, 19 юли 2018
  Ся къто чета тия редове по горе ми стана кристално ясно че ДИКОff пак жъ яхне вълнътъ на мечатата за крокар и на другято избури догодина. И пак жъ иска да гу изберат людето щото той е най големия поборник за свързването на двата края на пърумая. Ако нкжи бяха модерна държавна фирма с модерно мислене можеха да излъжат общественоста че жъ напраят мост а те с къва плоска лъжа излянаха щели да разширавят подлеза ибати идиетите те не си дават сметка че наред с инжинерно техническите мероприятия жъ трябва да поръчват и ферибот.
 • 2
  Ха
  ХА-ХА
  20 -1
  10:36, 19 юли 2018
  "...Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно,.."

  ЩЕ СТАНЕ АМА НЕ В ТОЯ ЖИВОТ-ХА-ХА
 • 3
  Ша
  Шахматов
  10 -1
  15:45, 19 юли 2018
  Боже-е-е-е-е! Какви евтини мухоловки за наивници! Гласувай народе! За Дикофф, за този който ще ви обещае аерогара или пристанище на Марица за круизни кораби! Рядко съм виждал такива балъци!
 • 4
  Бю
  Бюрокрация
  5 -6
  22:23, 19 юли 2018
  Хубавите неща стават бавно. Бързи са само престъпниците. Действат внезапно като избиването на овце и др.
 • 5
  ,€
  ,€
  2 -2
  09:29, 20 юли 2018
  Хубавото на тоя живот е ,че има и други освен "Мара". Ezh
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -3
  10:40, 20 юли 2018
  Вярно казваш бюрокрацио хубуту става бавну за тва веке 29 години ни можим да са отървем от комунизъма и неговите изчадия в чувешки образ. Но явно на бъгарина му харесват хубавите и бавни работи ну да ни зъбрая че това веке замязва на сексуална иексплуатация на народа демек комунистите ни онождат хубаво и бавно много време и няма свършване.
 • 7
  Лу
  Лудото Коле
  10 -2
  11:10, 20 юли 2018
  По-евтиния, бърз и ефикасен вариант е да построят Офис на общинската администрация в "Северен Първомай"....

  ДАЖЕ нека общината се нарича "Община Северен Първомай". Вече има Република Северна Македония ...така чее , не виждам пречка.Та като го напраят това, северно-първомайци, вече почти няма да имат никакви причини да ходят в Южен Първомай (освен за Панагиря)! Ефтину и без излишни нерви!
 • 8
  Zo
  Zoro
  4 0
  13:32, 21 юли 2018
  Ша построят подлез ама друк пьт
 • 9
  Во
  Водния дух
  1 0
  23:42, 21 юли 2018
  И през прокара ще се минава с ладии и гондоли!!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини