17 °C

Рекордно кратка сесия проведе Общинският съвет на Първомай

Ударна сесия, продължила 7 минути, проведоха общинските съветници на Първомай.

Първата точка беше подлагане на повторно обсъждане на решение, взето 20 дни по-рано и върнато от областния управител заради неспазена процедура. С това решение се преобразува имот от 250 кв.м. от общинска собственост в публично частна и се дава съгласие за сделка с физическо лице да се ползва съвместно с общината за търговска цел.

Общинските съветници дадоха съгласието си общински имоти, към които има интерес за закупуване, да влязат в Прогамата на общината за управление на общинските имоти, а след това да бъдат предложени на търг за продан и определиха началната им тръжна цена.

Одобрено беше и споразумение за партньорство между община Първомай и испанската неправителствена организация „Действие срещу глада“, за да бъде разработен и реализиран проект по безвъзмездно финансираната процедура „Транснационални партньорства“ по ОП“Човешки ресурси“.

По последната точка от дневния ред, местния парламент отмени предишни свои решения, за да даде съгласието за прокарване на кабел през имоти общинска собственост за захранването на имот в село Езерово.

Четирите проектопредложения в дневния ред бяха направени от кмета Ангел Папазов и заместника му Ружди Салим.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  См
  сметкаджия
  12 -1
  13:45, 22 юни 2018
  трябва да получат за тоя месец 1,44 лева
 • 2
  Уж
  ужас
  10 -1
  13:55, 22 юни 2018
  Задавам си риторичния въпрос: Дали ги е срам ? Или са оперирани от това състояние?
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -4
  15:50, 22 юни 2018
  Ъм ни ги иъ срам ва. Нали ве ги избирате а после ги питате дали ги е срам. Вижте им суратяту и другия пъть пак ги изберите и пак питайте дали ги е срам.
 • 4
  11
  112
  8 -1
  00:05, 23 юни 2018
  Ами за екскурзията до Беларус споменаха ли нещо? Уж пара нема пък командировки....
 • 5
  11
  111
  7 -2
  12:59, 23 юни 2018
  Клиента на полицията Митко Хубинов не се ли пенсионира вече като съветник. До кога ще е на общинска хранилка.
 • 6
  Ци
  циник
  3 0
  14:42, 23 юни 2018
  И да пишете и да не пишете все е тая.На тези им плащат за нищоправене.Някой от вас да се сеща за тези двадесет и кусур години да е направено нещо, което да подобри или улесни живота ви,защото аз не си спомням? Само простотии и идиотщини-така е в цялата държава и това е моделът спуснат отгоре за години напред.
 • 7
  Ча
  чана Вана
  3 0
  17:32, 23 юни 2018
  На тези им плащаме часова ставка 4500 лв за почесване по задника. И това плащаме ние, данъкоплатците!
  И понеже не им стигат парите от данъците увеличиха цените на административните услуги за да има за лапане..
  Уникално! Честито на данъкоплатците!
 • 8
  Го
  Господин Никой
  5 -2
  20:27, 23 юни 2018
  Скъпи съграждани, сещате ли се, че децата ви са в чужбина, а внуците си виждате най-често по "скайп" и по "фейсбук". Ако сравним Първомай със гр. Раковски, трябва да пуснем по една сълза за нашия роден град. Там никой не работи дори и обща работа за 300 лева месечно. Казвам го защото имам приятели там. Раковски в друга България ли се намира? Тука до кога тия кукли на конци ще си развяват байряка?!!!
 • 9
  Шм
  ШМАТКА
  2 0
  22:36, 23 юни 2018
  Какво се вайкате? Спрете да ходите да гласувате изобщо и завинаги!
 • 10
  Ба
  Байо
  1 0
  23:56, 23 юни 2018
  Те това и чакат, ШМАТКЕ! Кат не идете да гласувате сички, ******ите ще ги изберат пак тях за по 50 кинта.
  • Ро
   Ройчо
   0 0
   17:12, 24 юни 2018
   Що те е срам , кажи си го направо ЦИГАНИТЕ
  • Ба
   Байо
   0 0
   20:43, 25 юни 2018
   Мен ни мъ е срам, Ройчо. Първомай.Нет ги е срам, та сменят думата мЪнгал със звездички автоматично.
 • 11
  Го
  Господин Никой
  8 -1
  12:01, 24 юни 2018
  Първомай е малък замиращ град, чийто евро-субсидии отиват в джоба на пет човека. За толкова мандати дори три пейки не ни купиха. Добре, че хората от побратимения турски град се сетиха да ни подарят. Жалко, че първомайските гамени потрошиха пейките, а пазача сладко спеше, както всички сладко спите последните 25 години. Краставиците са дебели, лютеницата гъста, а пачките в джобовете на определени хора са все по големи и по-големи. Тази година Порше Кайен, а догодина космически кораб! Спинкайте съграждани, така или иначе друга няма к'ва да я свършите! Поздрави от дъждовния Лондон, много ми е тъжно и чак ви завиждам на огромните заплати от 400 лева. Ама сещате ли се, че ваще чорбаджий не живеят с 400 лева? Спинкайте първомайци, това най-добре го умеете! ;)

Хороскоп за 15.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В работата си срещнете разбиране и с общи усилия ще приключите задачите си днес. Някои от вас ще получат очакваните финансови средства, с които ще започнат своя нов бизнес. Активността ви по отношение на предстоящо събитие ще е голяма и така си осигурявате безпрепятственото му осъществяване.
15.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с търговска или някакъв вид посредническа дейност. Успявате да реализирате свой проект, който дълго време е чакал удобен случай. Очаква ви скорошна стабилизация във финансов план, която ще ви даде възможност да си отдъхнете. Зарадвайте свой близък с нещо, за което знаете че ще му хареса.
15.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не бъдете нетърпеливи. Възможна е ситуация, провокирана от невъзможността ви да влезете в тон с околните. Изяснете пред себе си причините за подобно настроение. Ако ви измъчват парични проблеми, много скоро ще се зарадвате на неочаквани приходи. В любовта обаче ще ви се наложи да се разделите с обзелата ви апатия.
15.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден ви предлага различни изненади в професионален и личен план. Заети сте с твърде много неща наведнъж, което в определен момент може да се окаже доста изтощително. Преценете на което можете да се посветите в момента и не се колебайте да отложите останалите си ангажименти. Сърдечният ви партньор ще ви разбере и подкрепи решението ви.
15.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате добри професионални шансове днес, които обаче ще трябва да използвате докрай и без колебание. За предпочитане е да действате самостоятелно, тъй като това ви гарантира по-бърз напредък и независимост. Бихте могли да имате проблеми само когато ви се наложи да взимате важни решения, но бъдете сигурни че близките ви няма да ви лишат от съветите си в такъв момент.
15.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
При част от вас днес се наблюдава временен застой в професионалното развитие, но това съвсем не бива да ви притеснява. Имате възможност добре да обмислите позициите си и да намерите своите бъдещи шансове за реализация. Ваш близък се заема с нещо, което е твърде неподходящо за него, вие можете да се произнесете деликатно по този въпрос.
15.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате много добри шансове през този ден, но е желателно да не допускате емоциите да ви пречат при взимането на решения. Действайте трезво и имайте предвид мнението на околните, което при всички случаи ще ви е от полза. Увереността е ваша силна черта и тя ви извежда с крачка напред пред останалите. Превърнете това в основното си предимство днес.
15.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С хубави мисли ще посрещнете утрото и ще се радвате на живота си. Все повече осъзнавате колко щастливи хора сте, щом имате възможността да се занимавате с нещата, които ви доставят удоволствие и до себе си имате своите близки. Благородното ви отношение към някого ще му помогне.
15.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Можете да получите много добро предложение в личен или професионален план стига да проявите необходимата гъвкавост да направите компромис. Ще имате и достатъчно време за почивка и забавления, просто не пренебрегвайте непосредствените си ангажименти. Многообещаващ флирт вечерта ще ви донесе нужното ви разнообразие и ще отвлече мислите ви в много приятна насока.
15.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Обстановката около вас е благоприятна и някои съмнения, които сте имали до сега ще отпаднат сами. Желанието ви да успеете в дадено начинание е силно и в известна степен обременяващо. Изяснете за себе си приоритетите, които сте си поставяли и не робувайте на прекаления си максимализъм.
15.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
По-малко говорете и повече слушайте какво се говори. С такова поведение е сигурно, че ще избегнете грешките и ще привлечете интереса към себе си. По отношение очакванията към вас се отнесете спокойно и направете необходимото, за да не разочаровате онези, които ви вярват.
15.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен ден, особено за бизнеса. Задължително изпипвайте всички детайли при сключване на договори и сделки, за да спечелите. При общуването с околните бъдете по-търпеливи, за да не попаднете в конфликтна ситуация. Получавате средствата, от които отдавна имате нужда. Разбирателство и спокойствие у дома.
15.10.2019
Последни новини