Бадминтонистите на „Златаров“ се окичиха със злато

Отборите по бадминтон на 5-7 клас на СУ „Златаров“ са победители на Ученическите игри за тази година. На финалите и двата тима – момчета и момичета, се наложиха безапелационно над своите съперници от десетте най-добри училищни отбора и се окичиха със златните медали.

Последните съперници на момичетата бяха от ОУ „Любен Каравелов“ - Русе, а на момчетата – ОУ „Алеко Константинов“ - Димитровград. И на двата финала златаровци взеха първите си три срещи и не се наложи да се играят двубои на двойки.

Под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт Йордан Георгиев при момичетата играха Калояна Налбантова, Михаела Джакова, Цветина Попиванова, Елеонора Иванова, а за момчетата - Николай Давчев, Георги Манчев, Станимир Терзиев и Светослав Раев.

В индивидуалното класиране на върха застанаха Калояна Налбантова и Станимир Терзиев.

Купите и медалите на най-добрите бяха връчени от Владислав Стоянов – вратар на „Лудогорец“ и на националния отбор по футбол. Разград беше домакин на 3 финала на ученическите игри – по футбол, по тенис на маса и по бадминтон.

Пътуването и екипите на отборите по бадминтон са обезпечени от бюджета на училището и кмета на общината.

За отличното си представяне и завоюваната титла, директорът на училището и педагогическият колектив решиха плакети „Ученик на годината“ да получат всички бадминтонисти, които не са били отличени. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини