Днес ще бъдат гласувани промените в цените на местните данъци и такси

На днешната сесия на Общинския съвет на община Първомай предстои да бъдат разгледана и гласувана Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на общината. Вносител е заместник-кметът Ружди Салим.
Причините за внасяне на изменения в настоящата наредба е необходимостта от актуализирането й в съответствие с настъпилите множество изменения в закона за местните данъци и такси, както и необходимостта от корекции, произтичащи от самата наредба.

Наредбата предвижда повишаване с 25% цените на услугите, предоставяни от Общинска администрация. Увеличават се таксите за детска градина и ползване на Детска кухня. С нови цени ще бъдат и таксите за разполагане на строителни материали, правото на строеж, за правото за разработване на ПУП и др. дейности свързани със строителство.
Освен това предстои да бъде разгледана и гласувана Програма за интеграция на ромите и отчет на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Кметът Ангел Папазов внася за одобрение Проект с работно заглавие: „Реконструкция и ремонт на Обединено детско заведение „Осми март” и филиал в кв. Любеново, гр. Първомай, обл. Пловдив“ с който ще бъде кандидатствано по Програма за развитие на селските райони за период 2014-2020 г., Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Проектът за дневен ред беш редуциран от 11 на 10 точки, след като Ружди Салим оттегли проекта за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай.

Сесията започва в 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини