Основното училище в Смилян грабна златото на състезанието по програма „Полицията в училищата“

Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Смилян се класира на първо място в състезание –викторина за деца от петите класове от всички училищата в община Смолян. Втори класира отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Момчиловци, а трети – отборът на ОУ „Иван Вазов“ в Смолян.

Сред основните теми в състезанието бяха подаване на сигнал за престъпление като служители от специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Смолян инсценираха извършването на грабеж и след подаване на сигнал от учениците, извършителят бе установен и задържан. Другите игри бяха да играем безопасно, безопасно управление на велосипед, пъзели на пътни знаци, безопасност в интернет.

Победителите получиха плакети, игри и много награди. Състезанието беше заключителен етап на националната програма „Работа на полицията в училищата“. Инспекторите от ДПС при РУ – Смолян работят по Програмата от 2001 година, като за тези 17 години са подготвили хиляди деца и са им помогнали да изградят модели за безопасно поведение и реакция в опасна ситуация, както и уважение към реда и законността.

След края на състезанието всяко училище в община Смолян получи награда от ГДНП, Сектор „Детска престъпност“, а накрая всички петокласници от училищата в община Смолян получават от ОДМВР – Смолян и Община Смолян ключодържатели на Националната програма и брошури със съвети за „Безопасна ваканция“, подготвени от ИДПС при РУ – Смолян.

В състезанието взеха участие представители на петите класове на 10 училища-седем в град Смолян – СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“, ОУ „Стою Шишков“, ОУ „Юрий Гагарин“, „Иван Вазов“, СУ „Отец Паисий“ и ППМГ „Васил Левски“, както и основни училища в трите големи села на общината-ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Момчиловци, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Смилян и ОУ „Стою Шишков“ в селоТърън.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини