Деветомайският концерт на „Ивушка“ разказа за красотата на руската душа

Изображение 1 от 3

    В Деня на Победата – 9 май, в големия читалищен салон съставът за руски песни „Ивушка“ изнесе годишният си концерт. Водещата на концертната програма Атанаска Велчева припомни на публиката, че за да я има Декларацията на Робер Шуман, за да го има Денят на Европа трябваше да се достигне до 9 май 1945 г. , когато светът бе спасен от ужасите на фашизма.

    Ръководителят на състава Наталия Георгиева беше подбрала нов репертоар, който разкриваше едновременно красотата на руската музика и гордостта, величието, силата на руския народ и неговата душевност.  В залата прозвучаха популярни руски песни и мелодии. Инструменталистите от оркестъра изпълниха китка от популярни мелодии, а цигулковото трио Лиляна Караславова, Емилия Ангелова и Николай Николов доказа, че е неостаряващо.
    На сцената прозвучаха популярни и по-малко известни песни, изпълнени от Ана Сиракова.

    Като звезда, редом до нея застана Деница Караславова, придобила национална известност от музикалния формат „Гласът на България“.

    На финала двете солистки изпълниха „Прощание славянки“.

    Поздрави и цветя на музикантите поднесоха зам-председателят на Читалищното настоятелство Елена Кичукова и кметът на общината Ангел Папазов.

    Следващата изява на самодейци от читалището е предстоящата на 15 май театрална премиера на „Женско царство“. Началото ѝ е от 19 часа, билетите са по 5 лв. и ще се продават в ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий“.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини