17 °C

32-ма искат обществено обсъждане на платеното паркиране

Едно възражение има внесено в община Първомай срещу проекта за Наредба за платено паркиране в центъра на Първомай. То е подписано от 32 граждани и в него няма посочени конкретни клаузи, с които те не са съгласни. Подписаните искат обществено обсъждане, за да „се постигне по-широко разбиране, обществено знание и подкрепа за реализацията на проекта, като всички заинтересовани граждани се включат със становища, предложения и възражения“.

Такова обсъждане беше обещано и от вносителя на проекта Ружди Салим.

Общественото мнение е разделено на три групи, като най-голямата е тази, която е категорично срещу платеното паркиране. Има гласове в защита на предложението – това са хора, които по-рядко идват с автомобилите си в центъра на Първомай, но трудно намират място, на което да спрат. Има и „умерени гласове“, които считат, че е нужно да има платена зона, която да поеме необходимостта за кратък престой, но тя трябва да бъде ограничена и да не се ползва с преференции от служители на дадена институция, какъвто е случая с паркинга на Общинска администрация.

Проектът на Наредбата за паркирането беше публикувана на 21 март 2018 година, заедно с  проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. По нея възражения няма внесени.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -3
  09:10, 9 май 2018
  Ава остайте ги да напраят платеното паркиране ва. Явно имат някой и друг льхманин да уредят на работа. Ве пърумайци сте с много къса памет ва. Колко пъти беше налагано и разтуряно тва платено паркиране и ся жъ е така няма како да го обсъждате че и чак обществено да е тва обсъждане. Остайте гу ангу да нзаначи 3-4 чиляка там да обикалят из улиците се пак идват ибури. След избурите пак ще преосмислят тази тъпотия и ще я отменят кът видят че кинти ни съ вадят по тоя начин.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  6 -3
  09:31, 9 май 2018
  Проблема с паркирането в център го има, но с дране и скубане няма да се реши. ПРОТИВ това съм да се налагат такси и данъци за т'ва или онова, малко множко идва, не мислите ли?! И то при положение, че СЕЛО ПЪРУМАЙ тъне в БЕЗВРЕМИЕ И ЗАСТОЯЛОСТ. Село Пърумай, ДА, грешката е вярна! В нашту село какво хубаво се е случило в посдледните години?! Нищо! Ама нова такса ще наложим , няма проблем, ще ги скубем тия прости хора. Няма значение дали са от селата или не. Работете ГРАДИВНО, маймунджелъците ги знаете, ясно е
 • 3
  30
  300
  10 -2
  10:00, 9 май 2018
  32-ма може и да искат обсъждане, но вдички останали искат да не ги занимават с глупости и тая тема с платеното паркиране да я забравят.
 • 4
  Ма
  Майна
  10 0
  10:28, 9 май 2018
  В Пловдив всеки квартал, пред всеки блок, комплекс и къща има проблем с паркирането, защо ли не го направят и целият Пловдив платен паркинг. А може би трябва да си плащаме и за паркоместата по дворовете. Общинска администрация си има платен паркинг, който иска бърз достъп до общината там песта има винаги.
 • 5
  Уй
  Уй
  2 0
  14:02, 9 май 2018
  в крайна сметка ако ще има обществено обсъждане кога и къде ще е ?
 • 6
  Др
  Другоселци
  3 0
  16:50, 9 май 2018
  Нека има платено паркиране. Таман няма да си идваме до наше село. То и без туй магистралата ще ремонтират и половин година ще е ужас, а и по Цариградския път (оттам ще пускат тировете). То за половин година ще се разбере дали ще го бъде това платено паркиране. Айде успех и до есента, живи и здрави!
 • 7
  Въ
  Вързахте ли си кучето?
  7 0
  08:09, 10 май 2018
  Наши добре познати бизнесмени карат пияни като г*зове и не ги възпират нито правила, нито знаци! Роднини на същите тези се проявяват не по-малко активно под действията на упойващи вещества! Местната изпълнителна власт гледа на другаде, защото отдавна е като вързано куче. Смениха началника на полицията. Ще сменят и кмета все някой ден. Куклите се сменят, но кукловодите са все едни и същи!
 • 8
  Шм
  ШМАТКА
  9 0
  22:13, 10 май 2018
  Това е поредната простотия на нашите общинари! Чакаме следващата и аз съм убедена, че няма да мине много време и ще я чуем. Та за платеното паркиране- за какво ще ми вземате пари? - за нерегулираните улици по които обикаляш като идиот?,за дупките в които като влезеш се блъскаш в тротоара и си чупиш колата, питам се за какво и отговор искам ,но най-вероятно никой няма да ми го даде.Нека когато поставяте забрани да важат за ВСИЧКИ в града, а не само за простолюдието!Асфалтирайте ги най-накрая тези улици, сложете и за стотина лева бяла боя и тогава имайте очи да искате пари от мен -иначе много ви здраве!
 • 9
  Де
  Демостен
  0 0
  08:05, 12 май 2018
  Защо мислиш , че впечатляваш с лигавите си коментари господинчо, Велчев!?!?!?!?!?
 • 10
  Ар
  Аристотел
  0 0
  18:33, 13 май 2018
  Допускам, че платеното паркиране няма да се отрази добре на здравословното състояние на господата управляващи, но не мога да го докажа.

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
05 юни 2020
Последни новини