С програма дават шанс на 32 души в Чепеларе за нов живот

Община Чепеларе подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“- 2014-2020 ч. Проектът е „Шанс за по-добър живот в община Чепеларе“, за който е осигурена безвъзмездна финансова помощ на стойност 390 506.48 лв. и предвижда създаване на социално предприятие, организиране и провеждане на мотивационно обучение и психологическо подпомагане, организиране и провеждане на тренинг-обучения за социална и професионална интеграция на хора от уязвими групи.

Ще се провеждат курсове за професионално обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова по професия “Работник в озеленяването“, „Помощник в строителството“. Срокът за изпълнение на проекта е 17 месеца.

Общинското социалното предприятие ще осигурява заетост на 32 лица, като работници от целеви групи, сред които хора с увреждания, но с право на работа, лица в неравностойно положение на пазара на труда и безработни младежи до 29 годишна възраст. Могат да се вкюлчат безработни младежи с трайни увреждания, както и такива от социални заведения, завършили образованието си.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини