"Властта" облича носии за празника на чевермето в Златоград

Изображение 1 от 2

    Празникът на родопското чеверме в Златоград ще привлече много гости и почитатели на фолклорната музика и облекла. Сред тях ще бъдат и представители на местната и държавна власт, пременени в носии. Миналата година Цветан Цветанов и депутатът д-р Дариткова изненадаха публиката с атрактивни национални облекла.

    На 5 май председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник–председател на партията Цветан Цветанов отново ще бъде гост на празника. Там ще бъдат и евродепутатът Владимир Уручев и народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов. Кметът на община Златоград Мирослав Янчев, който също е от ГЕРБ, както и организаторите на събитието очакват не само официалните гости на празника да бъдат с народни носии.

    От 10.00 часа в автентично аранжирани дворове като от преди век ще се приготвят традиционни местни ястия, а майстори ще завъртят и 150 чевермета. Официалното откриване е от 11.00 часа с музикално шествие на 111 каба гайди. След това програмата ще продължи с изпълнения на фолклорни групи до късно вечерта на градския площад.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини