Селски управник с обвинение за гуру на група за секс робини


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на девет лица, сред които и действащия кмет на с. Тъжа, за участие в организирана престъпна група за набиране на жени за развратни действия в София.

Те са задържани на 27 срещу 28 април при специализирана операция на ГДБОП. Селският управник е посочен, като шеф на бандата за набиране на секс робините. Събраните до момента доказателства сочат, че дхемата действа от началото на 2017 г. 20 жени от страната са предлагали сексуални услуги срещу заплащане в нея. Срещу тях не е упражнявано насилие, повечето обаче са били държани в зависимост от участници в групата, съобщават от държавнот ообвинение.
На жените била оставяна половината от заработваната от тях сума. Клиентите им били вербувани в популярно столично нощно заведение чрез обяви. Предоставяни им били и помещения в къща и апартамент, недалеч от заведението. Нерядко жени били поръчвани и на адреси,
където членове на групата ги карали с личните си автомобили срещу такса от 20 лв. за сметка на клиента. Шофьорите играели ролята и на охранители на жените, често прибирали от тях дължимото на групата.
По случая са разпитани голям брой свидетели, а в хода на разследването са използвани СРС.
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка „Задържане под стража“ на седем от участниците в групата. На другите двама са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.
Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини