Електрическият кросоувър на Audi ще има 400 км пробег

Германският прозиводител Audi показа своя първи електрически кросоувър – e-tron, по време на автосалона в Женева, но тогава не съобщи никакви технически характеристики. Сега компанията от Инголщад най-после разпространи подробности за серийната версия на модела.

Оказва се, че Audi e-tron ще може да изминава 400 км с едно зареждане според новия цикъл за измерване WLTP, който заменя предишните стандарти NEDC в Европа, FTP-75 в САЩ и JC08 в Япония.

За сравнение, соченият като конкурент Tesla Model X има пробег от 542 км (по стария цикъл NEDC) във версията си със 100-киловатови батерии. А новият Hyndai Kona в електрически вариант изминава 470 км (по стандарта WLTP), като акумулаторите му имат капацитет от 64 кВт/ч.
|
Електрическият кросоувър на Audi е оборудван с литиево-йонни батерии с капацитет 95 кВт/ч. Той ще може да се зарежда само за 30 минути от специални 150-киловатови станции, които обаче все още не са построени.

В компанията предвиждат до 2020 г. в Европада се появат около 400 такива устройства за бързо зареждане, като те ще бъдат разположени по главните магистрали на континент и разстоянието между тях ще бъде около 120 км.

Серийната версия на e-tron ще дебютира през лятото, като ще се сглобява в Брюксел. Цената на модела ще бъде минимум 80 000 евро (с 2000 евро по-малко от хибридното Q7 е-tron). За сравнение, Tesla Model X P100D струва поне 132 000 евро.

Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини