2 °C

Спортна паралелка за гимназисти разкриват в "Златаров"

Паралелка с профил „Физическо възпитание и спорт“ предстои да бъде разкрита в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за ученици, завършили 7.клас.

Акцентът ще бъде поставен върху футбола, като най-масов и практикуван спорт и социално явление. Той ще е един от четирите основни модула, но приемът няма да се ограничава само до момчета, практикуващи футбол. В паралелката ще бъдат обучавани треньори и спортни аниматори, учениците ще придобият знания за олимпизма и по история на спорта. Място в новата паралелка ще намерят бъдещи треньори, рехабилитатори, физиотерапевти, които ще се убедят, че е необходимо да познават приложението на науката в спорта.

Учениците ще бъдат приемане след проверка на способностите им. Датата за изпита е определена от МОН и ще се проведе на 5 юни, в спортната зала на училището. Заявления за явяване на изпита ще се приемат в канцеларията на СУ „Златаров“ от 14 до 18 май.

Балът се формира от удвоената оценка от проверката на способностите, оценките от външното оценяване по Български език и литература и Математика, и оценките от свидетелството за 7. клас на профилиращите предмети – Биология и Физическо възпитание и спорт. Максималният бал е 36.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  За
  Запознат.
  6 -4
  20:40, 19 апр 2018
  Това е много хубава идея,но ще трябват доста средства,за да се осигурят екипировка,топки, подготвителни лагери и други пособия на приетите в спортната паралелка. От общинския бюджет на дали. Успех пожелавам на Чавдар Здравчев и ръководителя на паралелката.
  • Фи
   Физкултурник с капацитет
   1 -1
   12:41, 21 апр 2018
   Като си много запознат със спортните дела, дали да не започнеш работа като физкултурник, където ти е мястото, а и не се изисква да си много грамотен, както и да пишеш правилно. Ако все пак решиш да не сменяш работата, хайде моля, да минеш някой курс по правопис, че работа с писането при теб е обречена и ставаш смешен. Не за друго, ама нали се имаш за голям "капацитет".
 • 2
  Ав
  Аватар
  2 0
  20:20, 21 апр 2018
  И после накъде....
  • Уй
   УЙ
   2 0
   11:44, 22 апр 2018
   на бюрото по труда!

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини