Ученици от Езиковата победители в национално състезание за франкофони

    Ученици от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково са победители в национално състезание по френски език. То е организирано от Френския институт в България по случай Международния ден на Франкофонията – 20 март. За първи път тази година се проведе надпревара за ученици, изучаващи френски като втори чужд език. Участниците трябваше да отговарят на въпроси на френски език от книгата „Татко и други новели“ на Василис Алексакис.

    В състезанието участваха общо пет обора от страната – 3 от София, един от Пазарджик и тимът на победителите от Хасково. Шампионите от Езиковата гимназия са в състав Евгения Иванова – 9 клас, Едже Неджиб – 10 клас, Никол Несторова – 10 клас, Ангелина Петрова – 9 клас и Жени-Кристина Момчилова – 9 клас.

    „Състезанието се проведе в четири кръга, като във всеки един от тях се задаваха въпроси и за всеки верен получавахме по една точка. Нашият отбор събра най-много точки, изпреварвайки столичното 73-то СУ „Владислав Граматик“, обясни деветокласничката Жени-Кристина.

    Учителката им по френски език Петя Точева изрази задоволството си от изявата на възпитаниците си. Тя поясни, че ученичките са се готвили около 5 месеца, в които много добре е трябвало да усвоят съдържанието на книгата, за да отговарят правилно на въпросите.

    Похвали към ученичките отправи и директорът на гимназията Деян Янев.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ер
      еро
      2 -3
      12:29, 29 мар 2018
      Какво вдигат?
    • 2
      Жж
      жж
      5 -3
      13:42, 29 мар 2018
      Попълнени емигрантски документи
    Последни новини