13 °C

Югоизточният обходен път на Пловдив - сред акцентите на работна среща на областния управител и пътностроителни фирми

Областният управител Здравко Димитров проведе поредната работна среща във връзка с важните пътни проекти на пловдивска област. На срещата, на която присъстваха представители на фирмата изпълнител на Асеновградско шосе ИСА 2000, бяха обсъдени приоритетните въпроси, които трябва да бъдат решени в спешен порядък.

Акцент на разговорите бяха проектирането на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, задвижване на процедурата на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, проектиране на Югоизточен обходен път на Пловдив (от караулката на Пловдив до надлез Скобелева Майка), препроектиране и рехабилитация на съществуващото Околовръстно шосе (Югозападния обходен път на Пловдив до автомагистрала Тракия).

Беше проведен и телефонен разговор и с председателят на УС на АПИ – инж. Дончо Атанасов, който днес също ще проведе работна среща в София по важните за областта пътни проекти.

В понеделник ще бъде решено кога да бъде насрочена поредната оперативка, на която ще бъдат поканени и всички кметове на общините, които граничат с посочените пътни обекти, за да бъдат решени в спешен порядък повдигнатите въпроси.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини