28 °C

Пеньо Запрянов: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян е взето от всички членове на управителния съвет

Пеньо Запрянов е член на Управителния съвет на ФК „Борислав“. Общественик, занимаващ се с различни каузи и човек, който не остана встрани от създалата се скандална ситуация в първомайският отбор:

Има ли съмнения за „черно тото“ по време на мачовете на „Борислав“ от предсезонната подготовка?

П.З: Да, съмнения е имало, но те се основават само на думите на футболистите. Това е много тежко обвинение, но за него няма налични факти. Управителният съвет не е разследващ орган и ние не можем да твърдим дали това е вярно. Затова поискахме среща с напусналите футболисти, ръководството на отбора и спонсора Гаспарян. Признавам, че имахме намерения да прекратим договора, ако не получим убедителни доводи, че „Борислав“ не е вкаран в схеми за залагания.

Защо променихте решението си?

П.З: Имахме надежда, че нещата могат да се върнат в изходна точка, преди подписването на договор със спонсора. Но футболистите, които си тръгнаха бяха категорични, че биха се върнали само ако треньор е Спас Колев. С него е проведен разговор и той отказа да води отново „Борислав“. Т.е. няма начин да има отбор без спонсора, а това означава „Борислав“ да се откаже от участието си в първенството.

Решението да се доверите на Гаспарян окончателно ли е?

П.З: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян за сега, е взето в присъствието на председателя на УС Ангел Папазов и членовете Юлиян Димитров, Илия Ганчев, Костадин Момчилов, Иван Иванов – Мировеца, Светлозар Славчев и моя милост. На срещата Гаспарян ни увери, че всеки от футболистите, който сам  си е тръгнали, ще може да се върне в отбора. Освен това той обеща, че „Борислав“ няма да стане „тотаджийски“ отбор.

Тук искам да подчертая, че договорът е така направен, че ако бъде прекратен, „Борислав“ няма да понесе никакви неустойки.

Вчера във фейсбук беше публикувано писмо от името на 10 футболисти, в което имаше обвинения за уредени мачове. Днес то беше изтрито от фейсбук, дори профилът „Борислав Първомай“ вече не съществува? Според Вас защо?

П.З: Не знам, не съм го чел и не мога да кажа. А и не искам да се задълбочавам. Това е просто един профил и може да бъде и фалшив.

Защо беше нужно да има спонсор? Не можеше ли „Борислав“ да си съществува както до сега?

П.З: Да, можеше. Но издръжката ще падне основно върху общинския бюджет. Така средствата ще са непосилно малко и крайно недостатъчни за отбор от „В“ група. Сега тези бюджетни средства, ще могат да бъдат използвани от детските и юношеския отбор. Футболистите се чувстват финансово осигурени. Те признаха, че до този момент винаги са получавали навреме възнагражденията си.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Ма
  Малеее
  16 -3
  15:23, 21 фев 2018
  Какви факти братле, фиш с мача ли искаш?
 • 2
  Пе
  Пеньо Запрянов
  14 -11
  16:11, 21 фев 2018
  Всеки носи отговорност за действията си. Много съжелявам за случилото се и винаги съм се гордял с това, което се случи през последните години с ФК Борислав. Заслуга за това имат много хора, по един или друг начин. Факт е че местен спонсор не се появи. Факт е и че не се появиха триста / броят се на пръсти/ първомайци поне, които да плащат членски внос и клуба да може да се издържа. Факт е че сумата за издръжка е НЕПОСИЛНА. За това нямат вина нито момчетата , които дават сърцето си в играта, нито другите, които имат други интереси извън футбола. За мен понеделник бе един от тежките в моя живот, защото не винаги всичко ,което се случва зависи изцяло от нас. Но и не мога да си позволя да обвинявам когото и да е без да съм сигурен.
  • Ал
   Ало
   13 -3
   23:43, 21 фев 2018
   То и издръжката на общинския съвет е непосилна, ама се плащат луди пари за заплати на ония празни тикви
 • 3
  Фе
  фен
  12 -4
  16:36, 21 фев 2018
  Изведнъж профила Борислав Първомай стана фалшив, а ? Или кой какво му оттърва ?
 • 4
  33
  333
  12 -6
  17:16, 21 фев 2018
  Жалкото в случая е че никой от гореизброените личности в управителния съвет не разбира от футбол и управление на съвременния футбол и логичното се е случило - мъжкият тим вече няма нищо общо с града ни и школата е на издихание със общо 45 деца двама некадърника за треньори на така наречените старша и младша възраст и един на който мерака му е по голям от възможностите на децата! Всичко това води към логичното под управлението на тези личности. А за личността А. Кичуков всичко вече е казано и няма смисъл от коментар. Просто е време за промяна макар и късна !
  • Ми
   Милю
   12 -10
   17:58, 21 фев 2018
   А ти строй цял Първомай на площада и ми посочи един единствен човек, дето да разбира от управление на съвременния футбол! Ако ги нямаше и тия хора, отборът щеше да си е заминал в небитието още преди година и половина, изпадайки от В група след само един сезон там. Намери други хора, поеми ръководството и жъни успехи! Тия горе едва ли умират от желание да се занимават с това, ама други просто нема. Има само лаладжии!
 • 5
  78
  789
  4 -5
  17:55, 21 фев 2018
  Пусни една снимка на този "ГЪЗПЕРЯН"за да преценим каква мутра е!!!!
 • 6
  Ив
  Иван Ч.
  13 -7
  18:27, 21 фев 2018
  Колко лъжи на едно място...как можахте така да предадете момчетата....как не ви беше срам....
 • 7
  .
  .
  12 -6
  18:42, 21 фев 2018
  А само да попитам прочетох от този фейсбук профил Борислав Първомай,че отбора падат 4-0 от Ботев Пловдив и първото полувреме два автогола на Първомай.Или господина който се изказва в интервюто, ще каже че е фалшива новината или пък Боев са искали да уредят мача на полувреме да е равен,но Първомай искали да им направят мръсно и затова са си вкарали автоголове.Ей смешни сте ,жалко че сте на по 100 години,а акъл на две телета сламата не може да разделите.
  • Бр
   бравос
   13 -5
   19:34, 21 фев 2018
   БРАВО! Пеньо бегай от тоя потъващ кораб ще те завлече и тебе. Кичука аут от футбола и общкинската хранилка.
 • 8
  Ив
  Иван Ч.
  16 -7
  20:11, 21 фев 2018
  Истината е една единствена !! Г-н Папазов и адвокат Славчев ПРОДАДОХА Борислав и предадоха 20 момчета , които наистина милееха за ФК Борислав и бяха готови да играят без хонорари , а за честа и емблемата на отбора !!!
 • 9
  12
  123
  10 -4
  20:48, 21 фев 2018
  Друга истина! Намеси ли се спонсор, той винаги и по всякакъв начин ще иска да си върне парите ,а това води до черно тото ,уредени мачове и далавери. Браво на момчетата, че са били шута на разни алчни местни мижитурки от рода на славчевци ,кичуковци папазовци и тям подобни.
 • 10
  Бр
  бравос
  14 -3
  20:55, 21 фев 2018
  Малко като оправдание ала гузен-негонен ми звучи П.Здравчев.
  адв.Славчев дълбоко порочно, като учителя си Хиенчо изконсумира казуса на гърба на Ат.Кичуков-съвършения будала в случая,по добър едва ли биха намерили. Ощетения в случая -вечния губещ,на който всички и всякога се упражняват е Първомайския футбол. Грях му на кмета.Вечна му памет на футбола.
  Жалко за момчетата.
 • 11
  99
  999
  11 -8
  02:22, 22 фев 2018
  Защо всички се правят на ударени и не си дадат сметка,че това е една добре замислна акция на илия ганчев. Този плазмодии е аут от футбола и с интригите си е успял да подведе и младите хора. Този жалък боклук ходи из града и злорадтсва срещу футбола в първомай.
  • За
   запалянко
   6 -7
   08:38, 22 фев 2018
   Ей, размахаха ви едни виртуални арменски пари под носа и пощръкляхте.
   Няма футбол без пари, но няма и първомайски футбол без първомайски футболисти.
   Дали безкористно Арменеца се опита да събере едното с другото е работата на прокуратурата.Но тя у нас е винаги е дълбоко заспала. Как адвокатите от Легис яхнаха-единия градската болницата, другия общината и футбола ще осъзнаете ама късно.Ще останат само селските крамоли и дребните стотинки в джобчетата на дребните душички .Ама и те са до време
  • Зл
   Златна топка
   6 -5
   12:30, 22 фев 2018
   Стига сте се оправдавали с Илия Ганчев.Той няма нито физическата нито юридическа възможност да направи подобно нещо.А и вие другите къде бяхте в това време ако той е правил подобни игри? Дано след време когато е нужно първомайци не се окажем с къса памет.CT
 • 12
  Пи
  ПИТАГОР
  10 -6
  09:11, 22 фев 2018
  Ава яз едно време ви разпраях че на пърумай му трябва само горе долу поддържан терен за да могат децата да се занимават със спорт а разни дървени глави мечтаят пърумай да иде в а група. Достатъчно е да имаме един отбор аматьори да играят за удоволствие а те тръгнали да искат и заплати и треньори и даже вносни футбалери имаме което е смешно така се задоволява егото на разни отдавна компроменитирани люде и с тях тръгнал и пеньо дето само от кучета разбира а и от това май не разбира. Махайте ги сичките арменци всички вносни футболисти и дайте шанс на местната младеж да играе и то да играят можещите а не некви синчета на власт и пари имащите.
 • 13
  99
  999
  5 -2
  10:39, 22 фев 2018
  Г-н.Запрянов,казвате ,че не сте чели писмото от напусналите футболисти.А би трябвало.Вие сте в управителния съвет.Това е недопустимо.Беше зададен въпрос и то не за първи път,кой е собственик на клуба,и отново няма отговор.Казвате ,че не сте намерили друг спонсор.И това не е вярно.С Алкао никой не е разговарял по този въпрос.Защо останалите ваши колеги мълчат.Произнасят се обвинения и никой освен Вас не обелва и дума.Ние феновете на футбола в града , очакваме да чуем отговори на всичко написано в статията.Удобно или не за някои.Благодаря на Вас за това че все пак единствен за станахте пред нас и взехте отношение.
 • 14
  Зл
  Златна топка
  4 -3
  10:52, 22 фев 2018
  Подкрепям Питагор.Въпроса обаче е в това,че се съсипа умишлено или не, един много добър отбор за това ниво.Защо беше направено ?Доколкото разбирам хората това ги вълнува.Но навярно ще останат с питания та си.
 • 15
  Об
  Обесен
  16 -4
  11:40, 22 фев 2018
  На 19.02.2018г. се навършиха 145 години от обесването на В. Левски на тази дата Вие като управителен съвет с "трудното" си решение "обесихте" 10 футболиста без да ви мигне окото. Дано саможертвата им да не е напразна и да има промени в Българският футбол /или поне в Първомайския/, които ще останат в историята. ДАНО АМА НАДАЛИ, защото никой не е пророк в собствената си страна, защото причината поради която те решиха да напуснат се изопачи и измести, изкараха ги едва ли не лъжци и отхвърлени футболисти, които си търсят внимание. Обвиниха кой ли не, че ги подстрекава. А ИСТИНАТА Е ЕДНА ТЕ НЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ЗА СМЕТКА НА ДОСТОЙНСТВО И ПАРИ. Вие правете каквото искате, дайте отбора на който Ви даде повече, но НЕ петнете имената на тези момчета ГРЕШНО, СРАМНО И БЕЗОЧЛИВО Е.
 • 16
  Ме
  местен
  8 0
  17:07, 22 фев 2018
  Пеньо и другите от УС на стари години станаха за резил.
 • 17
  Пи
  Питам Аз
  8 0
  13:15, 23 фев 2018
  Славчевци, Пеньовци, Папазян и спонсора ГъСРазпран да обяснят колко автогола се вкараха Бориславци и какъв е коефициента за "автогол" и коефициента за "пропусната дузпа" ???
  ДА БИЕМ ДУЗПАТА НА МИШКИТЕ

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини