6 °C

Пеньо Запрянов: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян е взето от всички членове на управителния съвет

Пеньо Запрянов е член на Управителния съвет на ФК „Борислав“. Общественик, занимаващ се с различни каузи и човек, който не остана встрани от създалата се скандална ситуация в първомайският отбор:

Има ли съмнения за „черно тото“ по време на мачовете на „Борислав“ от предсезонната подготовка?

П.З: Да, съмнения е имало, но те се основават само на думите на футболистите. Това е много тежко обвинение, но за него няма налични факти. Управителният съвет не е разследващ орган и ние не можем да твърдим дали това е вярно. Затова поискахме среща с напусналите футболисти, ръководството на отбора и спонсора Гаспарян. Признавам, че имахме намерения да прекратим договора, ако не получим убедителни доводи, че „Борислав“ не е вкаран в схеми за залагания.

Защо променихте решението си?

П.З: Имахме надежда, че нещата могат да се върнат в изходна точка, преди подписването на договор със спонсора. Но футболистите, които си тръгнаха бяха категорични, че биха се върнали само ако треньор е Спас Колев. С него е проведен разговор и той отказа да води отново „Борислав“. Т.е. няма начин да има отбор без спонсора, а това означава „Борислав“ да се откаже от участието си в първенството.

Решението да се доверите на Гаспарян окончателно ли е?

П.З: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян за сега, е взето в присъствието на председателя на УС Ангел Папазов и членовете Юлиян Димитров, Илия Ганчев, Костадин Момчилов, Иван Иванов – Мировеца, Светлозар Славчев и моя милост. На срещата Гаспарян ни увери, че всеки от футболистите, който сам  си е тръгнали, ще може да се върне в отбора. Освен това той обеща, че „Борислав“ няма да стане „тотаджийски“ отбор.

Тук искам да подчертая, че договорът е така направен, че ако бъде прекратен, „Борислав“ няма да понесе никакви неустойки.

Вчера във фейсбук беше публикувано писмо от името на 10 футболисти, в което имаше обвинения за уредени мачове. Днес то беше изтрито от фейсбук, дори профилът „Борислав Първомай“ вече не съществува? Според Вас защо?

П.З: Не знам, не съм го чел и не мога да кажа. А и не искам да се задълбочавам. Това е просто един профил и може да бъде и фалшив.

Защо беше нужно да има спонсор? Не можеше ли „Борислав“ да си съществува както до сега?

П.З: Да, можеше. Но издръжката ще падне основно върху общинския бюджет. Така средствата ще са непосилно малко и крайно недостатъчни за отбор от „В“ група. Сега тези бюджетни средства, ще могат да бъдат използвани от детските и юношеския отбор. Футболистите се чувстват финансово осигурени. Те признаха, че до този момент винаги са получавали навреме възнагражденията си.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Ма
  Малеее
  16 -3
  15:23, 21 фев 2018
  Какви факти братле, фиш с мача ли искаш?
 • 2
  Пе
  Пеньо Запрянов
  14 -11
  16:11, 21 фев 2018
  Всеки носи отговорност за действията си. Много съжелявам за случилото се и винаги съм се гордял с това, което се случи през последните години с ФК Борислав. Заслуга за това имат много хора, по един или друг начин. Факт е че местен спонсор не се появи. Факт е и че не се появиха триста / броят се на пръсти/ първомайци поне, които да плащат членски внос и клуба да може да се издържа. Факт е че сумата за издръжка е НЕПОСИЛНА. За това нямат вина нито момчетата , които дават сърцето си в играта, нито другите, които имат други интереси извън футбола. За мен понеделник бе един от тежките в моя живот, защото не винаги всичко ,което се случва зависи изцяло от нас. Но и не мога да си позволя да обвинявам когото и да е без да съм сигурен.
  • Ал
   Ало
   13 -3
   23:43, 21 фев 2018
   То и издръжката на общинския съвет е непосилна, ама се плащат луди пари за заплати на ония празни тикви
 • 3
  Фе
  фен
  11 -4
  16:36, 21 фев 2018
  Изведнъж профила Борислав Първомай стана фалшив, а ? Или кой какво му оттърва ?
 • 4
  33
  333
  11 -6
  17:16, 21 фев 2018
  Жалкото в случая е че никой от гореизброените личности в управителния съвет не разбира от футбол и управление на съвременния футбол и логичното се е случило - мъжкият тим вече няма нищо общо с града ни и школата е на издихание със общо 45 деца двама некадърника за треньори на така наречените старша и младша възраст и един на който мерака му е по голям от възможностите на децата! Всичко това води към логичното под управлението на тези личности. А за личността А. Кичуков всичко вече е казано и няма смисъл от коментар. Просто е време за промяна макар и късна !
  • Ми
   Милю
   12 -10
   17:58, 21 фев 2018
   А ти строй цял Първомай на площада и ми посочи един единствен човек, дето да разбира от управление на съвременния футбол! Ако ги нямаше и тия хора, отборът щеше да си е заминал в небитието още преди година и половина, изпадайки от В група след само един сезон там. Намери други хора, поеми ръководството и жъни успехи! Тия горе едва ли умират от желание да се занимават с това, ама други просто нема. Има само лаладжии!
 • 5
  78
  789
  4 -5
  17:55, 21 фев 2018
  Пусни една снимка на този "ГЪЗПЕРЯН"за да преценим каква мутра е!!!!
 • 6
  Ив
  Иван Ч.
  13 -7
  18:27, 21 фев 2018
  Колко лъжи на едно място...как можахте така да предадете момчетата....как не ви беше срам....
 • 7
  .
  .
  12 -6
  18:42, 21 фев 2018
  А само да попитам прочетох от този фейсбук профил Борислав Първомай,че отбора падат 4-0 от Ботев Пловдив и първото полувреме два автогола на Първомай.Или господина който се изказва в интервюто, ще каже че е фалшива новината или пък Боев са искали да уредят мача на полувреме да е равен,но Първомай искали да им направят мръсно и затова са си вкарали автоголове.Ей смешни сте ,жалко че сте на по 100 години,а акъл на две телета сламата не може да разделите.
  • Бр
   бравос
   13 -5
   19:34, 21 фев 2018
   БРАВО! Пеньо бегай от тоя потъващ кораб ще те завлече и тебе. Кичука аут от футбола и общкинската хранилка.
 • 8
  Ив
  Иван Ч.
  16 -7
  20:11, 21 фев 2018
  Истината е една единствена !! Г-н Папазов и адвокат Славчев ПРОДАДОХА Борислав и предадоха 20 момчета , които наистина милееха за ФК Борислав и бяха готови да играят без хонорари , а за честа и емблемата на отбора !!!
 • 9
  12
  123
  10 -4
  20:48, 21 фев 2018
  Друга истина! Намеси ли се спонсор, той винаги и по всякакъв начин ще иска да си върне парите ,а това води до черно тото ,уредени мачове и далавери. Браво на момчетата, че са били шута на разни алчни местни мижитурки от рода на славчевци ,кичуковци папазовци и тям подобни.
 • 10
  Бр
  бравос
  14 -3
  20:55, 21 фев 2018
  Малко като оправдание ала гузен-негонен ми звучи П.Здравчев.
  адв.Славчев дълбоко порочно, като учителя си Хиенчо изконсумира казуса на гърба на Ат.Кичуков-съвършения будала в случая,по добър едва ли биха намерили. Ощетения в случая -вечния губещ,на който всички и всякога се упражняват е Първомайския футбол. Грях му на кмета.Вечна му памет на футбола.
  Жалко за момчетата.
 • 11
  99
  999
  11 -8
  02:22, 22 фев 2018
  Защо всички се правят на ударени и не си дадат сметка,че това е една добре замислна акция на илия ганчев. Този плазмодии е аут от футбола и с интригите си е успял да подведе и младите хора. Този жалък боклук ходи из града и злорадтсва срещу футбола в първомай.
  • За
   запалянко
   6 -7
   08:38, 22 фев 2018
   Ей, размахаха ви едни виртуални арменски пари под носа и пощръкляхте.
   Няма футбол без пари, но няма и първомайски футбол без първомайски футболисти.
   Дали безкористно Арменеца се опита да събере едното с другото е работата на прокуратурата.Но тя у нас е винаги е дълбоко заспала. Как адвокатите от Легис яхнаха-единия градската болницата, другия общината и футбола ще осъзнаете ама късно.Ще останат само селските крамоли и дребните стотинки в джобчетата на дребните душички .Ама и те са до време
  • Зл
   Златна топка
   6 -5
   12:30, 22 фев 2018
   Стига сте се оправдавали с Илия Ганчев.Той няма нито физическата нито юридическа възможност да направи подобно нещо.А и вие другите къде бяхте в това време ако той е правил подобни игри? Дано след време когато е нужно първомайци не се окажем с къса памет.CT
 • 12
  Пи
  ПИТАГОР
  10 -6
  09:11, 22 фев 2018
  Ава яз едно време ви разпраях че на пърумай му трябва само горе долу поддържан терен за да могат децата да се занимават със спорт а разни дървени глави мечтаят пърумай да иде в а група. Достатъчно е да имаме един отбор аматьори да играят за удоволствие а те тръгнали да искат и заплати и треньори и даже вносни футбалери имаме което е смешно така се задоволява егото на разни отдавна компроменитирани люде и с тях тръгнал и пеньо дето само от кучета разбира а и от това май не разбира. Махайте ги сичките арменци всички вносни футболисти и дайте шанс на местната младеж да играе и то да играят можещите а не некви синчета на власт и пари имащите.
 • 13
  99
  999
  5 -2
  10:39, 22 фев 2018
  Г-н.Запрянов,казвате ,че не сте чели писмото от напусналите футболисти.А би трябвало.Вие сте в управителния съвет.Това е недопустимо.Беше зададен въпрос и то не за първи път,кой е собственик на клуба,и отново няма отговор.Казвате ,че не сте намерили друг спонсор.И това не е вярно.С Алкао никой не е разговарял по този въпрос.Защо останалите ваши колеги мълчат.Произнасят се обвинения и никой освен Вас не обелва и дума.Ние феновете на футбола в града , очакваме да чуем отговори на всичко написано в статията.Удобно или не за някои.Благодаря на Вас за това че все пак единствен за станахте пред нас и взехте отношение.
 • 14
  Зл
  Златна топка
  4 -3
  10:52, 22 фев 2018
  Подкрепям Питагор.Въпроса обаче е в това,че се съсипа умишлено или не, един много добър отбор за това ниво.Защо беше направено ?Доколкото разбирам хората това ги вълнува.Но навярно ще останат с питания та си.
 • 15
  Об
  Обесен
  16 -4
  11:40, 22 фев 2018
  На 19.02.2018г. се навършиха 145 години от обесването на В. Левски на тази дата Вие като управителен съвет с "трудното" си решение "обесихте" 10 футболиста без да ви мигне окото. Дано саможертвата им да не е напразна и да има промени в Българският футбол /или поне в Първомайския/, които ще останат в историята. ДАНО АМА НАДАЛИ, защото никой не е пророк в собствената си страна, защото причината поради която те решиха да напуснат се изопачи и измести, изкараха ги едва ли не лъжци и отхвърлени футболисти, които си търсят внимание. Обвиниха кой ли не, че ги подстрекава. А ИСТИНАТА Е ЕДНА ТЕ НЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ЗА СМЕТКА НА ДОСТОЙНСТВО И ПАРИ. Вие правете каквото искате, дайте отбора на който Ви даде повече, но НЕ петнете имената на тези момчета ГРЕШНО, СРАМНО И БЕЗОЧЛИВО Е.
 • 16
  Ме
  местен
  8 0
  17:07, 22 фев 2018
  Пеньо и другите от УС на стари години станаха за резил.
 • 17
  Пи
  Питам Аз
  8 0
  13:15, 23 фев 2018
  Славчевци, Пеньовци, Папазян и спонсора ГъСРазпран да обяснят колко автогола се вкараха Бориславци и какъв е коефициента за "автогол" и коефициента за "пропусната дузпа" ???
  ДА БИЕМ ДУЗПАТА НА МИШКИТЕ

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини