9 °C

Пеньо Запрянов: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян е взето от всички членове на управителния съвет

Пеньо Запрянов е член на Управителния съвет на ФК „Борислав“. Общественик, занимаващ се с различни каузи и човек, който не остана встрани от създалата се скандална ситуация в първомайският отбор:

Има ли съмнения за „черно тото“ по време на мачовете на „Борислав“ от предсезонната подготовка?

П.З: Да, съмнения е имало, но те се основават само на думите на футболистите. Това е много тежко обвинение, но за него няма налични факти. Управителният съвет не е разследващ орган и ние не можем да твърдим дали това е вярно. Затова поискахме среща с напусналите футболисти, ръководството на отбора и спонсора Гаспарян. Признавам, че имахме намерения да прекратим договора, ако не получим убедителни доводи, че „Борислав“ не е вкаран в схеми за залагания.

Защо променихте решението си?

П.З: Имахме надежда, че нещата могат да се върнат в изходна точка, преди подписването на договор със спонсора. Но футболистите, които си тръгнаха бяха категорични, че биха се върнали само ако треньор е Спас Колев. С него е проведен разговор и той отказа да води отново „Борислав“. Т.е. няма начин да има отбор без спонсора, а това означава „Борислав“ да се откаже от участието си в първенството.

Решението да се доверите на Гаспарян окончателно ли е?

П.З: Решението да не прекратяваме договора с Гаспарян за сега, е взето в присъствието на председателя на УС Ангел Папазов и членовете Юлиян Димитров, Илия Ганчев, Костадин Момчилов, Иван Иванов – Мировеца, Светлозар Славчев и моя милост. На срещата Гаспарян ни увери, че всеки от футболистите, който сам  си е тръгнали, ще може да се върне в отбора. Освен това той обеща, че „Борислав“ няма да стане „тотаджийски“ отбор.

Тук искам да подчертая, че договорът е така направен, че ако бъде прекратен, „Борислав“ няма да понесе никакви неустойки.

Вчера във фейсбук беше публикувано писмо от името на 10 футболисти, в което имаше обвинения за уредени мачове. Днес то беше изтрито от фейсбук, дори профилът „Борислав Първомай“ вече не съществува? Според Вас защо?

П.З: Не знам, не съм го чел и не мога да кажа. А и не искам да се задълбочавам. Това е просто един профил и може да бъде и фалшив.

Защо беше нужно да има спонсор? Не можеше ли „Борислав“ да си съществува както до сега?

П.З: Да, можеше. Но издръжката ще падне основно върху общинския бюджет. Така средствата ще са непосилно малко и крайно недостатъчни за отбор от „В“ група. Сега тези бюджетни средства, ще могат да бъдат използвани от детските и юношеския отбор. Футболистите се чувстват финансово осигурени. Те признаха, че до този момент винаги са получавали навреме възнагражденията си.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Ма
  Малеее
  16 -3
  15:23, 21 фев 2018
  Какви факти братле, фиш с мача ли искаш?
 • 2
  Пе
  Пеньо Запрянов
  14 -11
  16:11, 21 фев 2018
  Всеки носи отговорност за действията си. Много съжелявам за случилото се и винаги съм се гордял с това, което се случи през последните години с ФК Борислав. Заслуга за това имат много хора, по един или друг начин. Факт е че местен спонсор не се появи. Факт е и че не се появиха триста / броят се на пръсти/ първомайци поне, които да плащат членски внос и клуба да може да се издържа. Факт е че сумата за издръжка е НЕПОСИЛНА. За това нямат вина нито момчетата , които дават сърцето си в играта, нито другите, които имат други интереси извън футбола. За мен понеделник бе един от тежките в моя живот, защото не винаги всичко ,което се случва зависи изцяло от нас. Но и не мога да си позволя да обвинявам когото и да е без да съм сигурен.
  • Ал
   Ало
   13 -3
   23:43, 21 фев 2018
   То и издръжката на общинския съвет е непосилна, ама се плащат луди пари за заплати на ония празни тикви
 • 3
  Фе
  фен
  11 -4
  16:36, 21 фев 2018
  Изведнъж профила Борислав Първомай стана фалшив, а ? Или кой какво му оттърва ?
 • 4
  33
  333
  11 -6
  17:16, 21 фев 2018
  Жалкото в случая е че никой от гореизброените личности в управителния съвет не разбира от футбол и управление на съвременния футбол и логичното се е случило - мъжкият тим вече няма нищо общо с града ни и школата е на издихание със общо 45 деца двама некадърника за треньори на така наречените старша и младша възраст и един на който мерака му е по голям от възможностите на децата! Всичко това води към логичното под управлението на тези личности. А за личността А. Кичуков всичко вече е казано и няма смисъл от коментар. Просто е време за промяна макар и късна !
  • Ми
   Милю
   12 -10
   17:58, 21 фев 2018
   А ти строй цял Първомай на площада и ми посочи един единствен човек, дето да разбира от управление на съвременния футбол! Ако ги нямаше и тия хора, отборът щеше да си е заминал в небитието още преди година и половина, изпадайки от В група след само един сезон там. Намери други хора, поеми ръководството и жъни успехи! Тия горе едва ли умират от желание да се занимават с това, ама други просто нема. Има само лаладжии!
 • 5
  78
  789
  4 -5
  17:55, 21 фев 2018
  Пусни една снимка на този "ГЪЗПЕРЯН"за да преценим каква мутра е!!!!
 • 6
  Ив
  Иван Ч.
  13 -7
  18:27, 21 фев 2018
  Колко лъжи на едно място...как можахте така да предадете момчетата....как не ви беше срам....
 • 7
  .
  .
  12 -6
  18:42, 21 фев 2018
  А само да попитам прочетох от този фейсбук профил Борислав Първомай,че отбора падат 4-0 от Ботев Пловдив и първото полувреме два автогола на Първомай.Или господина който се изказва в интервюто, ще каже че е фалшива новината или пък Боев са искали да уредят мача на полувреме да е равен,но Първомай искали да им направят мръсно и затова са си вкарали автоголове.Ей смешни сте ,жалко че сте на по 100 години,а акъл на две телета сламата не може да разделите.
  • Бр
   бравос
   13 -5
   19:34, 21 фев 2018
   БРАВО! Пеньо бегай от тоя потъващ кораб ще те завлече и тебе. Кичука аут от футбола и общкинската хранилка.
 • 8
  Ив
  Иван Ч.
  16 -7
  20:11, 21 фев 2018
  Истината е една единствена !! Г-н Папазов и адвокат Славчев ПРОДАДОХА Борислав и предадоха 20 момчета , които наистина милееха за ФК Борислав и бяха готови да играят без хонорари , а за честа и емблемата на отбора !!!
 • 9
  12
  123
  10 -4
  20:48, 21 фев 2018
  Друга истина! Намеси ли се спонсор, той винаги и по всякакъв начин ще иска да си върне парите ,а това води до черно тото ,уредени мачове и далавери. Браво на момчетата, че са били шута на разни алчни местни мижитурки от рода на славчевци ,кичуковци папазовци и тям подобни.
 • 10
  Бр
  бравос
  14 -3
  20:55, 21 фев 2018
  Малко като оправдание ала гузен-негонен ми звучи П.Здравчев.
  адв.Славчев дълбоко порочно, като учителя си Хиенчо изконсумира казуса на гърба на Ат.Кичуков-съвършения будала в случая,по добър едва ли биха намерили. Ощетения в случая -вечния губещ,на който всички и всякога се упражняват е Първомайския футбол. Грях му на кмета.Вечна му памет на футбола.
  Жалко за момчетата.
 • 11
  99
  999
  11 -8
  02:22, 22 фев 2018
  Защо всички се правят на ударени и не си дадат сметка,че това е една добре замислна акция на илия ганчев. Този плазмодии е аут от футбола и с интригите си е успял да подведе и младите хора. Този жалък боклук ходи из града и злорадтсва срещу футбола в първомай.
  • За
   запалянко
   6 -7
   08:38, 22 фев 2018
   Ей, размахаха ви едни виртуални арменски пари под носа и пощръкляхте.
   Няма футбол без пари, но няма и първомайски футбол без първомайски футболисти.
   Дали безкористно Арменеца се опита да събере едното с другото е работата на прокуратурата.Но тя у нас е винаги е дълбоко заспала. Как адвокатите от Легис яхнаха-единия градската болницата, другия общината и футбола ще осъзнаете ама късно.Ще останат само селските крамоли и дребните стотинки в джобчетата на дребните душички .Ама и те са до време
  • Зл
   Златна топка
   6 -5
   12:30, 22 фев 2018
   Стига сте се оправдавали с Илия Ганчев.Той няма нито физическата нито юридическа възможност да направи подобно нещо.А и вие другите къде бяхте в това време ако той е правил подобни игри? Дано след време когато е нужно първомайци не се окажем с къса памет.CT
 • 12
  Пи
  ПИТАГОР
  10 -6
  09:11, 22 фев 2018
  Ава яз едно време ви разпраях че на пърумай му трябва само горе долу поддържан терен за да могат децата да се занимават със спорт а разни дървени глави мечтаят пърумай да иде в а група. Достатъчно е да имаме един отбор аматьори да играят за удоволствие а те тръгнали да искат и заплати и треньори и даже вносни футбалери имаме което е смешно така се задоволява егото на разни отдавна компроменитирани люде и с тях тръгнал и пеньо дето само от кучета разбира а и от това май не разбира. Махайте ги сичките арменци всички вносни футболисти и дайте шанс на местната младеж да играе и то да играят можещите а не некви синчета на власт и пари имащите.
 • 13
  99
  999
  5 -2
  10:39, 22 фев 2018
  Г-н.Запрянов,казвате ,че не сте чели писмото от напусналите футболисти.А би трябвало.Вие сте в управителния съвет.Това е недопустимо.Беше зададен въпрос и то не за първи път,кой е собственик на клуба,и отново няма отговор.Казвате ,че не сте намерили друг спонсор.И това не е вярно.С Алкао никой не е разговарял по този въпрос.Защо останалите ваши колеги мълчат.Произнасят се обвинения и никой освен Вас не обелва и дума.Ние феновете на футбола в града , очакваме да чуем отговори на всичко написано в статията.Удобно или не за някои.Благодаря на Вас за това че все пак единствен за станахте пред нас и взехте отношение.
 • 14
  Зл
  Златна топка
  4 -3
  10:52, 22 фев 2018
  Подкрепям Питагор.Въпроса обаче е в това,че се съсипа умишлено или не, един много добър отбор за това ниво.Защо беше направено ?Доколкото разбирам хората това ги вълнува.Но навярно ще останат с питания та си.
 • 15
  Об
  Обесен
  16 -4
  11:40, 22 фев 2018
  На 19.02.2018г. се навършиха 145 години от обесването на В. Левски на тази дата Вие като управителен съвет с "трудното" си решение "обесихте" 10 футболиста без да ви мигне окото. Дано саможертвата им да не е напразна и да има промени в Българският футбол /или поне в Първомайския/, които ще останат в историята. ДАНО АМА НАДАЛИ, защото никой не е пророк в собствената си страна, защото причината поради която те решиха да напуснат се изопачи и измести, изкараха ги едва ли не лъжци и отхвърлени футболисти, които си търсят внимание. Обвиниха кой ли не, че ги подстрекава. А ИСТИНАТА Е ЕДНА ТЕ НЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ В ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ЗА СМЕТКА НА ДОСТОЙНСТВО И ПАРИ. Вие правете каквото искате, дайте отбора на който Ви даде повече, но НЕ петнете имената на тези момчета ГРЕШНО, СРАМНО И БЕЗОЧЛИВО Е.
 • 16
  Ме
  местен
  8 0
  17:07, 22 фев 2018
  Пеньо и другите от УС на стари години станаха за резил.
 • 17
  Пи
  Питам Аз
  8 0
  13:15, 23 фев 2018
  Славчевци, Пеньовци, Папазян и спонсора ГъСРазпран да обяснят колко автогола се вкараха Бориславци и какъв е коефициента за "автогол" и коефициента за "пропусната дузпа" ???
  ДА БИЕМ ДУЗПАТА НА МИШКИТЕ

Хороскоп за 15.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
15 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
15 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
15 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
15 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
15 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
15 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
15 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
15 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
15 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
15 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
15 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
15 дек 2019
Последни новини