5 дванадесетокласнички вече са студенти

5 от учениците на Красимира Хубенова вече са студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“. Ивелина Кавалова, Анислава Христева, Йорданка Дичева, Румяна Ангелова и Златина Ганева получиха отлични оценки на проведеното в Университета Национално състезание по български език и литература. Надпреварата се проведе на 3 февруари и продължи 3 астрономически часа, а форматът му бе много близък до държавния зрелостен изпит.

Основната цел на дванадесетокласничките бе да проверят нивото на своите знания. По регламент, тези от тях, които са получили отлична оценка, могат да изберат някоя от следните специалности: българска филология, славистика, български език и китайски език, български език и руски език, български език и френски език, български език и италиански език, български език и новогръцки език, български език и турски език,  български език и история, български език и испански език, български език и немски език, български език и гражданско образование.

Момичетата не са сигурни дали ще се възползват от тази възможност, но са благодарни за усилията, които полага тяхната преподавателка. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    К
    К
    11 0
    17:23, 15 фев 2018
    Браво на момичетата!!
    Да им върви по вода в следването.
    • Мо
      Моргана
      9 0
      19:57, 15 фев 2018
      Браво!
      Бъдете пример!
Последни новини